Do finále Sony Xperia X-Night chce aj 12-ročný talent Matěj Česák!

Deň D sa nezadržateľne blíži… Už o mesiac  – v sobotu  3. novembra – vypukne  o 20:00 h na bratislavskom zimnom  štadióne Ondreja Nepelu  dvojhodinové adrenalínové šialenstvo Sony Xperia Freestyle X-Night.

Organizátorom sa utešene zapĺňa štartová listina, okrem  avizovaných hviezd  Edgara Torronterasa (Španielsko) a Libora Podmola  (Česká republika) je už potvrdený aj štart japonského miláčika  Daisuke Suzukiho, ktorý aj vlani rozpálil  arénu. K nemu  prirátajte z vlaňajška dobre  známeho Františka Mácu z Česka ako aj dve hviezdy nastupujúcej generácie – Španiela Maikela Mellera a Francúza Davida Rinalda. Slovenské  farby  bude  reprezentovať v hlavnom  štartovom poli jediný  zástupca – Bratislavčan Branislav Nikš.

Nezvyčajným zjavom  bude  aj 12-ročný český talent Matěj Česák (foto, narodený 28. septembra  1999),  ktorý si ešte len zvyká na vystúpenia vo veľkých arénach. Postup do finále by bol v jeho prípade prekvapením.

„Spolu budeme mať v kvalifikácii  desať jazdcov, z ktorých šestica najlepších postúpi do finále,“ vysvetľuje systém súťaže promotér Jozef Murín z Boardcore Agency. Prémie sú vypísané vo výške  20 000  eur. „Na začiatku programu máme  už tradične pripravené pre divákov jedno veľké prekvapenie, ktoré však z logických dôvodov neprezradím. Môžem len povedať, že návštevníkom ukážeme niečo, čo ešte na Slovensku nevideli!“

Po finále  predvedie kompletná desiatka štartujúcich spoločnú  jazdu, pri ktorej absolvujú všetky skoky tesne za sebou  len s minimálnymi rozostupmi!

V rámci  sprievodného programu – v prestávke hlavnej súťaže – sa uskutoční exhibícia BMX. V rámci  nej Dušan Antalík – inak syn známeho gitaristu skupiny Team  – po prvý raz na Slovensku  predvedie skoky na BMX bicykli na veľkej rampe!  „Ešte nikto to u nás neskočil…

Zvládnuť  na bicykli to, čo niektorí ledva  zvládnu  na motorke, chce  za vedro majstrovstva a odvahy. Verím, že to Dudovi vyjde!“ vraví Murín. Okrem skokov na BMX v podaní  Antalíka sa vo vzduchu  predvedie aj Tomáš Barta na malej motorke tzv. Pit bike.

Novinkou bude, že organizátori upevnia na motorky  a výstroj niektorých borcov profesionálne kamery GoPro a následne premietnu zábery z nich na obrazovke. Diváci tak priamo  na mieste zažijú  pocit jazdca, ktorý počas  letu zvláda  náročné triky.

Vstupenkyv predpredaji za jednotnú cenu 25 eur. Rodiny či partie nadšencov však môžu ušetriť, ako využijú zvýhodnené vstupné Trio a Quatro pre  3 resp. 4-členné skupiny. Majitelia vstupeniek sa môžu na stránke Sony Xperia Freestyle X-Night na facebooku zapojiť  do žrebovania o kameru GoPro HD2 a mobil Sony Xperia.

Viac info na www.fmX.sk

Zdroj: FMX