Do Bratislavy sa prisťahovali Šmolkovia! Veľkolepý zábavný park slávnostne otvorili Zuzka Šebová, Roman Pomajbo a Mária Podhradská!

Známe osobnosti, nadšené deti a fantastické atrakcie pre deti v nádhernej Šmolkovskej dedinke! Tak vyzeralo slávnostné otvorenie veľkolepého zábavno-vzdelávacieho parku Šmolkovia Magický svet v novom výstavnom priestore Sport Mall Bratislava. Najpopulárnejšie európske komiksové postavičky prišla podporiť aj herečka Zuzana Šebová, ktorá v legendárnom seriáli prepožičala hlas Šmolinke!

Šmolkovia tento rok oslavujú 65 rokov od svojho vzniku a spoločnosť JVS GROUP im v Sport Mall Bratislava postavila celú Šmolkovskú dedinu. Na jej veľkej slovenskej premiére sa zišli Roman Pomajbo, Mária Podhradská, Barbora Rakovská, Jozef Oklamčák s vnučkami, aj Suzie Hroncová, Milena Minichová, Soňa Štefková či speváčky skupiny Voising s deťmi. Nadšené deti sa fotili so Šmolkami a spoločne odrátali prestrihnutie pásky. Herečka Zuzka Šebová na otvorení prehovorila hlasom Šmolinky. 

„Na Šmolinku mám super spomienky. Rada dabujem rozprávky a odkedy mám deti, tak ešte oveľa viac. Je to pre mňa taká pamiatka, máme doma DVD a pozeráme to dokola. S deťmi určite prídem na výstavu, niečo takéto ešte ani nevideli, budú z toho úplne paf. Je to nádherné,“ vyznala sa Zuzka Šebová.

Šmolkovia sa zabývali v novom výstavnom mieste Sport Mall Bratislava na Hodonínskej ulici v Lamači na štyroch tisíckach štvorcových metroch. Zábavno-vzdelávací park Šmolkovia – Magický svet po prvýkrát prináša svet Šmolkov doslova v nadživotnej veľkosti!

„Šmolkovia sú najväčší zábavno-vzdelávací park, ktorý má všetkých pobaviť, ale zároveň aj naučiť, ako zachrániť les. Nad parkom má záštitu OSN. V rámci  Šmolkovskej dediny a kúzelného lesa jednoduchou a hravou formou prezentujeme 17 cieľov udržateľného rozvoja planéty, ktoré deklarovalo práve OSN. Park je plný zábavy, pohybových a interaktívnych atrakcií, zakončený virtuálnou realitou,“ predstavil park riaditeľ a producent spoločnosti JVS GROUP Viliam Ďuriš.

Slávnostné otvorenie si nenechala ujsť speváčka a skladateľka Mária Podhradská, ktorá už vyše 20 rokov tvorí obľúbené Spievankovo.   

„Mňa Šmolkovia prenášajú do detstva našich detí. Je to rozkošná rozprávka, páči sa mi rôznorodosť tých postavičiek, je to akoby znázornený náš svet. Ako si tu spolu nažívame, so svojimi talentami aj chybami. A ako by sme sa mali vzájomne rešpektovať a pomáhať si navzájom. Výstava je naozaj veľkolepá, mala som zážitok. Stojí to za to vidieť, pre deti aj rodičov,“ tešila sa Mária Podhradská.

Roztomilé modré rozprávkové postavičky pozývajú deti i dospelých priamo do svojich hubových domčekov, kam sa zmestí celá rodina. Šmolkovský čarovný les ponúka množstvo objavov a interaktívnych dobrodružstiev. Deti zistia, ktorému zo Šmolkov sa najviac podobajú a naučia sa hovoriť šmolkovskou rečou.

„Šmolkovia boli vlastne náš prvý komiks. Veľmi sme sa tešili z tejto rozprávky, všetci sme to mali radi, je to fenomén. Keď hráme Partičku a poviem, že niečo je modré, každý hneď povie – Šmolko. Bol som prekvapený, aká je výstava ohromujúca a čo všetko sa tu dá zažiť, je to skoro na celý deń. Takže, keď ma žena pošle s malým ísť niekam cez víkend, tak veľmi rád sem zavítam so svojim 4-ročným synom,“  s úsmevom prezradil Roman Pomajbo.

Po skončení prehliadky Šmolkovskej dediny si s deťmi môžete užiť aj trochu športovania a zdravého pohybu. Dobrodružstvo pokračuje o poschodie nižšie, kde sa môžete tešiť na zábavnú zónu plnú atrakcií pre deti a dokonca virtuálnu realitu. Navyše organizátori pripravili pracovné listy, prírodovedný chodník pre deti i dospelých, ktorý vám pomôže sa zorientovať v pojmoch ako je klimatická zmena alebo druhová diverzita. A hlavne poradí, ako môže prírode pomôcť naozaj každý z nás.

„Ja som na Šmolkoch vyrastala. Synovi sa výstava veľmi páčila, museli sme si to prejsť dvakrát. Dokonca aj mne sa to veľmi páčilo. Virtuálna realita bola fantastická, aj ja som si založila okuliare a mala som problém odtiaľ odísť,“  smeje sa speváčka Suzie Hroncová.  

Každý mesiac budú organizátori pridávať k výstave ďalšie atrakcie. Od júna bude k dispozícii aj vonkajšia časť plná kolotočov a zábavných hier. Vstupenky na Šmolkovia – Magický svet sú v predaji v sieti Ticketportal ako aj priamo na mieste. Všetky informácie nájdete na www.smolkoviabratislava.sk

Zdroj: NK Factory
Foto: JVS GROUP / AETERNUS PICTURES