Dní Priateľov Bratislavy 2011: Bezplatné podujatia!

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko pozýva všetkých Bratislavčanov i návštevníkov nášho hlavného mesta na bezplatné podujatia pri príležitosti Dní priateľov Bratislavy 2011.


Prehliadka Dómu sv. Martina
Dátum: 8.11. 2011, utorok, 16.00
Miesto stretnutia: pri vchode do Dómu sv. Martina
Prehliadka Dómu sv. Martina na tému historické a duchovné posolstvo katedrály priblíži jej účastníkom históriu a súčasnosť tejto národnej kultúrnej pamiatky – jej interiéru i exteriéru.
Sprevádza: doc. ThDr. Jozef Haľko, PhD.

Dávne a tajomné príbehy z Bratislavy
Dátum: 12.11. 2011, sobota, 11.00
Miesto stretnutia: pri studni na Primaciálnom námestí
Prechádzka po Starom Meste je venovaná najmä deťom, ktoré radi počúvajú príbehy z minulosti a odhaľujú tajomstvá starých domov a fontán. Dozvedia sa, či aj v Bratislave existujú ešte strašidlá, ako chceli niektorí obyvatelia zbohatnúť, prečo vyzváňal zvon lumpov, čo predpovedal katov meč, kto bol vládcom Dunaja a podľa čoho spoznajú skutočného vodníka.
Sprevádza: Ing. Viera Jančušková

720. výročie udelenia základného mestského privilégia Bratislave
Dátum: 12.11. 2011, sobota, 13.00
Miesto stretnutia: pri studni na Primaciálnom námestí
Počas našej vychádzky sa aspoň na chvíľu vrátime do čias stredoveku, aby sme si pripomenuli tento významný medzník v dejinách nášho mesta. Dozviete sa vďaka ktorému panovníkovu a na pozadí akých udalostí sa Bratislava stala mestom, aké výsady získali jej obyvatelia a ako sa zmenila po stavebnej stránke. Nezostaneme len pri prvých výsadách, spomenieme si aj na ďalších panovníkov, ktorí svojimi privilégiami prispeli k jej ďalšiemu rozvoju. Sprevádza: Zuzana Kutlíková

Výstava Ironapplause.net
Dátum: 12.11. 2011, sobota, 15.00
Miesto stretnutia: pred budovou SNG – Esterházyho palác
Pozývame vás na medzinárodnú výstavu mladých umelcov z desiatich krajín strednej a východnej Európy, ktorí boli finalistami alebo víťazmi a držiteľmi ocenení Young Visual Artists Awards, od ich vzniku po súčasnosť. Ústrednou témou tejto jedinečnej výstavy, ktorou vás bude sprevádzať odborný lektor Slovenskej národnej galérie, je fenomén železného potlesku.

Zdroj: BKIS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET