Dlhá noc pre Ukrajinu pomôže rodinám na úteku pred vojnou

Slovenské nezávislé kapely sa spojili na pomoc rodinám, ktoré utiekli zo svojich domovov pred ruskou inváziou, často len s jednou taškou a malými deťmi. Benefičný koncert “Dlhá noc pre Ukrajinu” na podporu tých rodín, ktoré to aktuálne najviac potrebujú, sa koná už túto nedeľu, 13.3. v bratislavskej A4, v priestoroch YMCA, od 16:00.

Bude to koncertný happening, na ktorom vystúpia s pár piesňami mnohí nezávislí umelci, ktorí sa otvorene vyjadrujú proti ruskej agresii na Ukrajine. „Žiadna kapela, ktorá tam hrá, tam nie je náhodou. Všetci zúčastnení umelci sú otvorene angažovaní proti vojne na Ukrajine,“ hovorí Lucia Piussi, ktorá spolu s Agnes Loveckou koncert zorganizovali. „Obe sme nielen hudobníčky, ale aj matky a nevieme, čo za peklo tieto utekajúce rodiny musia zažívať. Sú tam aj deti, ktoré potrebujú viac než jedlo. Všetci, ktorí na koncerte zahrajú, hrajú zadarmo a ani na chvíľu nezaváhali.“  

Agnes Lovecká dodáva: „Pomohlo množstvo ľudí, tlačiari nám prednostne vytlačili plagáty aj tričká, či odznaky. Stopercentný výťažok z akcie pôjde na pomoc konkrétnym rodinám, priamo do ich rúk. Akciu koordinujeme s iniciatívou Kto pomôže Ukrajine. Všetko bude transparentne zverejnené“.

Ako hovoria organizátori, nejde len o peniaze, ktoré sa vyzbierajú, ale aj o dôležitý psychologický a sociálny rozmer podujatia. „Všetci, čo tam prídu, jasne pocítia, že vo svojom postoji nie sú sami a že každá konkrétna pomoc je dobrá,“ uzatvára Lucia Piussi.

Na koncerte zahrajú The Wilderness, Ali Ibn Rachid, Terrible 2s, Vandali, Longital, Trolejboys, Tante Elze, Hviezda, Pospiš & Sillay, Mišák Štramák, Špaček & Harvan & Kuboš a Neha. Vstupné je 10+ EUR. 

Facebook podujatie: https://www.facebook.com/events/491342092626684

Zdroj: TS