Djentoví průkopníci a hitmakeři Tesseract vystoupí v paláci Akropolis spolu s Unprocessed a The Callous Daoboys

V září TESSERACT vyšla pátá deska „War of Being“. Populární progresivci a metaloví hitmakeři stále ještě platí za djentové průkopníky, kteří s posunem tohoto žánru stále inovují celý progresivně metalový směr a dostávají ho k novému a mladému publiku.

Jak titulní song nové desky prozrazuje, jejich zvuk je nadále složený ze sekaných polyrytmických riffů a komplikovaných rytmů doplněných atmosférickými ambientními kytarami, nad nimiž se klene hlas Daniela Tompkinse. Přes jedenáct minut dlouhá skladba ale naznačuje víc než jen propracovanou strukturu a samozřejmě bezchybný a do detailu vypiplaný zvuk, takže jsme opravdu natěšeni, s čím osobitá pětice v září přijde, protože podobnou kapelu jako TESSERACT nenajdete!

A na jejich turné se těšíme i proto, že v roli předkapely se ukáží progresivní UNPROCESSED s kytarovým zázrakem Manuelem Gardnerem Fernandesem. Mezinárodně obsazení Němci hrají moderní muziku s přesahy do nejrozličnějších žánrů, ačkoli se na poslední desce “Gold” tradičně vnímané a komplikované moderně vzdálili. Skvěle vystavěné melodie a rytmika nových, poměrně jednoduše vystavěných písní, které dokazují kompoziční vyspělost UNPROCESSED, zůstaly, aniž by úroveň promakanosti, nápaditosti a silné emotivnosti snížily.

Úvodním aktem budou američtí mathcoristé THE CALLOUS DAOBOYS, kteří vydali výtečnou desku “Celebrity Therapist”. Tahle crazy zběsilost čítá hned osm členů a začleňuje i zvuk saxofonu či houslí. Stejně jako TDEP, i TCD rozjíždí divočinu s bláznivým vyzněním, která přesahuje do dalších žánrů, ale neztrácí energii a zničující nasazení.

Předprodej viz e-TICKET výše, dle místa konání dále v sítích GoOut a Ticketmaster.

TESSERACT, UNPROCESSED, THE CALLOUS DAOBOYS
1. 2. 2024 – Praha, palác Akropolis
FB event: https://www.facebook.com/events/517073090561559
Předprodej: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/614

Zdroj: Obscure Promotion