DJ Vesnu odporúča: 6 vinylov z Divert Records

Má rád rauš noci, ale aj nehu rána. Presvedčilo sa o tom publikum vo väčšine domácich klubov, no Vesnu vystupoval aj na festivaloch Grape, maďarskom Sziget či nemeckom Rote Dichte. Za sebou má aj sety na berlínskej party Betriebsfeier či berlínskom vydaní Daddy Issues, hral na akcii Homostash v Londýne či v pražskom klube Bukanýr.

Sindh – Komo

Nováčikom vo vydavateľstve Lowless Music, je francúzsky producent Sindh. Úvod EP začína temnou no zároveň jemnou atmosférou skladby „Baltal“.

Potom prichádzajú „Koyul“ a „Miari“, tanečnejšie skladby, vyznačujúce sa organickými a sofistikovanými rytmami, v ktorých sa miešajú modulárne perkusie s bongom.

Posledná „Lingshed“ vás prevedie psychedelickými krajinami a zlomenými pomalými beatmi.

Vypočuť vinyl
https://www.divertrecords.sk/shop/sindh-komo-lowless-music-lless027-vinyl

Pornbugs – Juvania / Mudita

Obľúbené duo Pornbugs sa vracia s ďalším EP vydaným v Bondage-Music.

Vypočuť vinyl
https://www.divertrecords.sk/shop/pornbugs-juvania-mudita-bondage-music-bond12065-vinyl

BROR12 – Coven

Interpretácia fenoménu čarodejníctva v súčasnosti. To bola výzva, ktorej výsledkom je vinyl Coven vydavateľstva BROR Records.

Vypočuť vinyl
https://www.divertrecords.sk/shop/various-bror12-bror-records-bror12-vinyl

Austin Ato – When Love Gets Cold

Austin Ato začína nostalgicky s „When Love Gets Cold“ a pokračuje s disco skladbou, v ktorej vzdáva hold otraseným vzťahom. Tá je popretkávaná nákazlivými groovmi a prešpikovaná melódiami odhaľujúcimi trblietavé tóny nádeje.

Na druhej strane vás „All I Want“ katapultuje na nočný tanečný parket. Úderné bicie a syntetizátory gradujú do explózie radosti. Opojnou „Blessed“ sa vnoríte do dychberúceho tranzu plného tvrdých breakov.

Vypočuť vinyl
https://www.divertrecords.sk/shop/austin-ato-when-love-gets-cold-percolate-records-percolate001-vinyl

Amir Alexander ‎– The Morpheus Project

Toto EP je vyvrcholením viac ako desaťročného výskumu skrytých tajomstiev, ktoré určujú fungovanie mocenskej štruktúry sveta, v ktorom žijeme. Vokály odkazujú na situácie a javy, ktoré sa skrývajú pred našimi očami. Matrix je skutočný a pre tých, ktorí sa zaujímajú o konšpiračné veci, je tento vinyl jeho nevyhnutným sprievodcom.

Vypočuť vinyl
https://www.divertrecords.sk/shop/amir-alexander-the-morpheus-project-vanguard-sound-vs010-vinyl

Fabrizio Fattore – Ojibwa

Vinyl Ojibwa, mladého DJ a producenta pochádzajúceho z Neapola, je úžasná cesta do hĺbky. S vesmírnymi zvukmi, organovým sólom a perkusiami, ktoré sa miešajú okolo groovy tech-soulovej basovej linky. Na opačnej strane vás pohltí pozitívny deep house track plný mihotavých syntetizátorových vrstiev a emotívnych zložiek s jemným beatom a perkusiami. Toto ep je naozaj krásnym hudobným dielom od skutočného majstra v žánri.

Vypočuť vinyl
https://www.divertrecords.sk/shop/fabrizio-fattore-ojibwa-visions-inc-visio030-vinyl

Zdroj: Divert Records