DJ CAMP Label výdal svoj 39 release perspektívneho producenta ANB + rozhovor

Adrián Vojtek/ANB vydáva po dvojročnej autorskej pauze na DJ Camp Label track Harmony. ANB je Andrejov nick a jeho produkcia sa nesie v duchu Melodic House.  Harmony je plná snenia, synthových plôch a dobrého beatu. ANB je nádejou pre  slovenský house v štýle melodic a my sa už nevieme dočkať na ďalší Andrejov počin.

FB: DJ CAMP
Beatport: DJ Camp Label
Preview: https://youtu.be/WwQmiQWDCr0
www.djcamp.sk

DJ Camp Label vydáva svoj 39 release s pokojným názvom Harmony. Adrián Vojtek, ktorý stojí za týmto trackom Vás zaujme svojím príbehom.

My sme sa Adriána resp ANB za vás opýtali:

Si mladý človek Adrián, ako to celé začalo?
: Ahojte! Rád by som začal s tým, že som nadšený, že som sa znova spojil s organizáciou DJ  Camp, teda nie je to moja premiéra. Začalo to všetko úplnou náhodou, keď si mladý 14 ročný Adrián z Utekáča, ktorý už od 8 rokov počúval Trance urobil prvý mix na sound. Nerád som si prepínal pesničky a žiadny Mix v tom čase pre mňa nebol dobrý ! Teda som siahol po Virtual DJ a urobil som si svoj future House mix. Po nejakom čase som išiel v MHD v BB do školy a zrazu som uvidel chalana v mojom veku ktorý mal mňa na pozadí! Čo ma pochopiteľne rozrušilo. Po nejakom značnom čase zazerania po ňom mi došlo, že to je vlasne môj mix na soundcloud, na ktorý keď som sa pozrel mal úctihodné zhliadnutia a tak nejak to začalo o pár mesiacov som hral Trance akciu v mojej rodnej dedine a to TZV Párty pod smrekom, kde sa celú noc hral trance a všetci moji kamaráti ma podporovali čož bol úžasný pocit.

V akých podmienkach si začal tvoriť? : No tu je dôležité podotknúť, že sme začali tvoriť ako duo s mojim najlepším kamarátom z detstva a tvorili sme dlhé roky. Učili sme sa sami v skromných pomeroch. Najprv sme mali notebook v hodnote max 20 € ktorý fungoval iba pod určitým uhlom sklopenia obrazovky, neskôr sme si kúpili notebook z „bazoša“ za 250€, na ktorom vznikli tracky ako je napr. Chernobyl a Next Generation, čož tvrdí iba o jednom : nie je dôležité mať štúdio a najnovší notebook, ide o to, či človek naozaj chce robiť zvuk a baví ho to aj s tým čo je.

Kto ťa ovplyvnil aký producenti, žánre elektronickej hudby? :Ovplyvnilo ma veľa umelcov, ale začalo to v roku 2008 ako Trance v podobe Armina Van Buurena, neskôr mi môj parťák začal tlačiť Future Bounce v podobe Majstra Mike Williamsa a Brooksa, ktorý mi zostal doteraz… Ale môj úplný top DJ/Producent je Tujamo, je neskutočné čo ten „4 metrový“ Nemec dokáže za pultom.

Vždy Ti išla „ karta“ alebo si mal aj náročné tvorivé obdobie? :Pravdu povediac, „karta“ mi nešla nikdy :D  zo začiatku som to robil proste pretože ten zvuk milujem, neskôr som urobil chybu, keď som si vymyslel Chernobyl a veľmi som sa na to upol a dával som do toho všetko. V podstate jeden rok môjho života nebol o ničom inom iba o 4,23 minútovom videu. Pochopiteľne, keď to bolo moje majstrovské dielo, tak som od toho veľa čakal a moje očakávanie sa nenaplnilo. Stratil som motiváciu, prestal som tvoriť hudbu, musel som znova prísť na to, prečo som sa do tvorenia pustil, aby som vytvoril niečo úprimné. Ale po dvojročnej pauze štartujem práve u vás

Menil sa za posledné roky Tvoj hudobný vkus? :Nepovedal by som  že vkus, takýto štýl počúvam už dlho, ale ide skôr o to že šesť rokov som sa venoval Future House cez tú dvojročnú pauzu som sa pokúšal vytvoriť aspoň niečo, keď som mal lepšie dni, ale ja som  za rok nedokončil ani jeden track… Jedného dňa mi napadlo, vrátiť sa opäť na začiatok a skúsiť niečo nové, zmenil som Future House na Melodic House a je to tu, prvé vydanie.

Čo chceš trackom Harmony povedať? :Track Harmony nie je práve pesnička čo pustí DJ o 01:00 ráno, ale pravý opak.Warm Up track ktorý vás má oslobodiť od všedných pracovných dní a pripraviť na poriadnu noc. Ja ju napríklad, rád počúvam cestou do práce ráno o 6.50, keď je ešte tma a drží mi dokonale čistú hlavu bez akéhokoľvek stresu.

Aké sú Tvoje producentské plány do budúcna? : Moje plány sú hlavne to brať ako útek od sveta a nie ako povinnosť. Chcem tvoriť lepšiu a lepšiu hudbu a zároveň ostať nohami na zemi a nikam neuletieť. Čo sa týka štýlu nemám zatiaľ plán nejako ďaleko odbáčať, chcem teraz tvoriť Melodic House a Techno. Uvidíme kam sa posuniem ďalej.

My Ti Andrej budeme držať palce, ďakujeme za rozhovor.

TS: pripravil/ Incognito DJ, PR manager DJ Camp Label