Divoké wakeboardy proti prúdu!

Už v sobotu 18. júna sa na divokej vode v Čunove predstaví nová wakeboardová disciplína Red Bull Upstream – wakeboarding proti prúdu! V areáli Divoká Voda v Čunove pri Bratislave sa bežne premávajú najlepší vodní slalomári. Veď široko-ďaleko nemá čunovská trať konkurenciu. Je to jedna z najťažších umelých vodných tratí na svete! Wakeboardisti sa bežne premávajú na pokojných jazerách za motorákom, či na vleku. No v sobotu 18. júna vymenia tradičnú stojatú vodu za zradné prúdy a divokú riavu so spenenými vlnami na premiérovom podujatí vo wakeboardingu proti prúdu Red Bull Upstream.

,,Red Bull Upstream je to niečo celkom iné ako klasický wakeboarding. Musíte venovať maximálnu pozornosť vode, vlnám a skokom. Myslieť na všetky veci dokopy,“ vysvetlil slovinský jazdec Robi Pokovec, ktorý jazdil aj na svetovej premiére Red Bull Upstream v slovinskom Tacene v roku 2008 na rieke Sáva a ako prvý jazdec sa zapísal na listinu odvážlivcov, ktorí sa predstavia na oveľa ťažšej a technicky náročnejšej trati v Čunove koncom júna. Jeho súperom bude aj nemecký jazdec Dominik Guehrs, či maďarský super-talent Szebasztian Szolath. Na štartovej listine bude po prvý krát v histórii aj žena. Ako prvá sa odváži do divokej vody na wakeboarde skúsená Maďarka Kinga Horvath.

Red Bull Upstream

Wakeboardisti ťahaní proti prúdu navijakom rýchlosťou 30 km/h musia šikovne kľučkovať medzi vlnami a vodnými valcami v čunovskom koryte s divokou vodou. Okrem toho im v trati bude stáť päť prekážok, na ktorých predvedú najlepšie skokanské kúsky a triky. Trať bude mať takmer 180 metrov, pričom s pripnutými doskami na nohách budú preskakovať aj slávny a obávaný skok Niagára.

Do skoku im zahrá DJ Junior, počas podujatia vystúpi VEC a Zverina, exhibične si zajazdí majsterka sveta na wakeskate Zuzka Vráblová a najlepší slovenskí freestyle kajakári bratia Andrássyiovci. Aby ste len nezízali, môžete si hladinu adrenalínu v areáli Divoká voda zdvihnúť pri aquazorbingu, na vodnom skútri, či motoráku, na štvorkolke, či pri paintballe, alebo si príďte zahrať beachvolejbal.

Areál vodných športov Divoká voda sa nachádza približne 20 ilometrov od centra Bratislavy. Patrí mestskej časti Čunovo. Ideálna cesta do areálu Divoká voda je po petržalskej hrádzi na bicykli, či korčuliach. Samozrejme, pri areáli je množstvo parkovacích miest. Ak sa rozhodnete využiť Mestskú hromadnú dopravu spod mosta SNP vás do Čunova dovezie linka č. 91 do dediny, odtiaľ je to približne 2 km prechádza po vodnom diele Čunovo k areálu. Vstup na podujatie je zdarma.


PROGRAM
15:00 / ŠTART RED BULL UPSTREAM
16:00–18:00 / FINÁLE – 12 NAJLEPŠÍCH
18:15 / VYHLÁSENIE VÍŤAZOV
19:00 / AFTERPARTY V AREÁLI DIVOKÁ VODA
22:00 / AFTERPARTY NA SUMMER CLUB INCHEBA

Viac informácií na www.redbull.sk/upstream
Red Bull Upstream na Facebooku

Zdroj: Red Bull
Foto: Red Bull
Publikoval: Redakcia GREGI.NET