Divoké wakeboardy proti prúdu: Víťazom sa stal rakúšan Dominik Hernler!

Divoká voda doslova vrela, keď 23 majstrov wakeboardu zo siedmich krajín predvádzalo v areáli Divoká voda pred vyše dvetisícovým davom tie najlepšie kúsky. Rekordných 36 hodín majstri zvárali, rezali, betónovali v čunovskom kanáli, aby vybudovali špičkovú trať pre najlepších európskych wakeboardistov. Na štyroch prekážkach ukázali majstri kåzavých dosiek na vode tie najlepšie triky a skoky, saltá a otočky. No aj pre majstrov je náročné skåbiť skoky s balansovaním vo vlnách v silnom prúde a kľučkovaním medzi vodnými vírami.

Red Bull Upstream

V konkurencii špičkových európskych jazdcov predviedol bezchybnú jazdu s čistými skokmi Rakúšan Dominik Hernler a zaslúžene získal najviac bodov od rozhodcov. “Som nesmierne vyčerpaný, ale strašne šťastný! Ani v najkrajšom sne som si nemyslel, že by som mohol vyhrať tieto preteky. Všetci jazdili výborne a až do samého konca to bol tvrdý boj,” povedal Dominik po víťazstve. Veď od druhého Fredyho Von Ostena ho delili iba 4 body! Na chrbát im dýchal aj tretí Dominik Gührs, ktorý získal o 6 bodov menej ako víťaz. ”Našťastie sa mi podarilo zajazdiť moju najlepšiu jazdu vo finále. No musím povedať, že som si nesmierne užil prekážky a trať, no najmä to bola pre všetkých skvelá zábava!”

Red Bull Upstream

Najlepší Slovák Richard Marcinčin sa tesne pred finálovou jazdou zranil. “Trénoval som pred finále, chcel som sa pred plným areálom Divoká voda v domácom prostredí blysnúť. V tréningu som nešťastne spadol a rozrezal som si lakeť. Som veľmi sklamaný, že mi doktor zakázal štartovať,” kometoval smutný Richard, keď sledoval finálové jazdy z brehu.

Red Bull Upstream

Na divokú vodu sa odvážila aj žena. Sympatická Maďarka Kinga Horváthová si získala uznanie a rešpekt svojich kolegov. “Keď sledujete chalanov na trati, zdá sa všetko také jednoduché. Ale v skutočnosti je to nesmierne náročná súťaž,” uznala Maďarka Kinga Horváthová. „Na wakeboardovanie na divokej vode potrebujete skúsenosti a silu. Ja som si to nesmierne užila a dúfam, že Red Bull Upstream bude pokračovať ďalej a v blízkej budúcnosti sa do nádherného areálu Divoká voda v Čunove vrátime.”

Red Bull Upstream

Výsledky: 1. Dominik Hernler (Nemecko) 87 bodov, 2. Fredy Von Osten (Nemecko) 83 bodov, 3. Dominik Guhrs (Rakúsko) 81 bodov, 4. Balász Bakro (Maďarsko) 51 , 5. Bernhardt Hinterberger (Nemecko) 48 bodov, 6. Szebastian Szolath (Maďarsko) 34 bodov.

Viac informácií na www.redbull.sk/upstream

Zdroj: Red Bull
Foto: Red Bull
Publikoval: Redakcia GREGI.NET