DIVADLO JÁNA PALÁRIKA V TRNAVE PONÚKA ONLINE PROGRAM.

Chýbajú vám kultúrne podujatia? V Trnave sa vynašli. Divadlo Jána Palárika ponúka každý deň zaujímavý program pre svojich divákov. Na svojom programe intenzívne pracuje aj Kultúrne centrum Malý Berlín. 

Milovníci umenia a kultúry si aj v týchto dňoch prídu na svoje. Divadlo Jána Palárika v Trnave zverejňuje každý deň na svojom Facebooku program pre deti aj dospelých. Začali inscenáciou Mariusa von Mayenburga Plastický obraz v réžii Juraja Bielika. Zareagovali tak na mimoriadne ťažké obdobie, ktoré postihlo všetky kultúrne inštitúcie.

Divadlo hrá online

Naša činnosť sa veľmi obmedzila, ale to neznamená, že tu pre divákov nie sme. Len sa im neprihovárame z javiska – z reálneho sveta, ale z toho virtuálneho. Každý večer o 18.00 hod. si naši fanúšikovia môžu vypočuť básne v interpretácii fenomenálneho Vladimíra Jedľovského. Náš umelecký súbor si pripravil zaujímavé online-produkcie, naše dielne sa starajú o online tvorivú dielňu, kde nájdete postupy, ako zabaviť deti v čase, keď musia zostať doma. Samozrejme, ponúkame aj to hlavné, divadelné predstavenia zo zlatého fondu nášho divadla a prekvapenie si pre vás chystá aj naša divadelná kapela Gesamtkunstband,“ hovorí o programe riaditeľka divadla Zuzana Hekel.

Divadlo spolupracuje počas tohto mimoriadneho obdobia s Mestskou televíziou Trnava, s ktorou pripravuje aj kreatívne čítanie rozprávok pre deti. S Trnavským rádiom zase vytvorili sériu s názvom Večerná chvíľka poézie.

Malý Berlín pracuje na vylepšeniach 

V rovnakej situácii sa ocitlo aj Kultúrne centrum Malý Berlín, ktoré pracuje na viacerých vylepšeniach. Zatiaľ sa snažia hľadať cesty, ako tento čas, čo najlepšie využiť a urobiť veci, ktoré sa pozitívne prejavia po znovuotvorení.

„V súčasnosti intenzívne pracujeme na našich prvých online podujatiach, ktoré odštartujeme v apríli a potrvajú zatiaľ do mája. Určite sledujte náš Facebook, kde vám počas týchto dní priblížime niektoré diela z Výstavy Entrotopia 2.0 a môžete tu nájsť aj knižné tipy od našich kolegov,“ vysvetľuje Michal Klembara, zakladateľ Malého Berlína.

Tento rok bude náročný pre všetky inštitúcie a nezaobíde sa bez kompromisov. „Museli sme pozastaviť všetky spolupráce. Komunikácia v rámci kultúrnej obce je však veľmi živá. Ostáva nám všetkým len dúfať, že to nepotrvá príliš dlho a že to zvládneme. Držme si palce,“ dodáva na záver Michal Klembara.

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava, so sídlom v Mestskej veži v Trnave.

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Zdroj: TS
Zdroj foto: Divadlo Jána Palárika, Malý Berlín