Divadlo Bláznov – Debutový album Itcha Pčelára a Jamestownu je tu!

Absolútne prelomovým bol rok 2013 v živote speváka Itcha Pčelára, ktorý zahviezdil vo finále poslednej Československej SuperStar. Úspešnú sezónu uzatvára so svojou kapelou Jamestown ako sa patrí – debutovým albumom „Divadlo bláznov“. Nová doska vychádza už tento týždeň a Jamestown ju slávnostne pokrstí 4. decembra. Na pulty obchodov ju sprevádza singel „Rieka“, ktorého videoklip kapela zverejní tento piatok.

Poriadne rušný rok má za sebou spevák Itcho Pčelár. Potom, čo si vyspieval druhé miesto v Československej SuperStar, zatvoril sa so svojou kapelou Jamestown do bratislavského štúdia Lavagance, a vyšiel z neho, až keď dokončil svoj debutový album. Svoju prvú štúdiovku, nahrávanú pod odborným vedením vyhľadávaného producenta Mareka Rakovického, nazval „Divadlo bláznov“. Na trh prichádza v týchto dňoch a slávnostný krst ju čaká začiatkom decembra. Album „Divadlo bláznov“ je výsledkom 5 rokov života kapely. Je to jeden sen, veľa príbehov, dobrí priatelia a obrovské množstvo spoločných zážitkov a prežitých chvíľ od tých úžasných až po tie najbolestnejšie. Nálady na albume sa striedajú jedna radosť, v jednej chvíli cítite melanchóliu, v inej obrovskú radosť zo života, a niekedy Vás prekvapí tajomno, z ktorého Vás mrazí po celom tele,“ opisuje Itcho vznik i atmosféru albumu a vzápätí vysvetľuje prudko špecifické  zameranie svojej kapely: „Žánrovo je to nedefinovateľné – od popovo ladených skladieb, cez alternatívu, klasiku, rock až po elektroniku. Kapela tento štýl volá divadelný rock.“

SONY DSC

Sprievodným singlom nového albumu, ktorý prináša tucet nových songov, sa stala jemne melancholická „Rieka“.  Tá, rovnako ako takmer všetky skladby na doske, vznikla z pera frontmana kapely  Itcha Pčelára. „Pieseň „Rieka“ odráža to, čo sa deje v našich srdciach,“ vysvetľuje autor metaforický text aktuálneho singla. „Oči zaslepené vnútornými sklamaniami a jazvami z predchádzajúcich vzťahov, okuliare poškriabané, že si azda na špičku nosa nevidíme. Práve na tú špičku, ktorú tak hrdo nosíme vztýčenú aj napriek vnútorným bojom, ktoré nás zmietajú, aj napriek tomu, že zakopávame tisíckrát o ten istý kameň, aj napriek tomu, že strácame svojich najmilších….tak zaslepený sme svojím egom a hlavu si o múr rozbíjame. No nádej ostáva s nami naďalej a svetlo sa raz určite vráti,“ rozpráva o príbehu skladby, ktorá je, rovnako ako všetky zvyšné piesne Jamestownu, odžitá na vlastnej koži. Práve pre silné myšlienky, ktoré sa snaží odovzdať, dostala „Rieka“ do vienka i emotívnu vizuálnu podobu, ktorá sa stala prvým videoklipom Jamestownu. Kapela ho oficiálne predstaví už tento piatok.

Jamestown /BIO/

Okolo roku 2008 sa začala formovať myšlienka. Spočiatku iba myšlienka na hranie na veľkých pódiách. Začiatky ťažké ako u každej kapely, aparatúra, priestory na skúšanie a všetky tie krásne veci, ktorými by si mala prejsť každá kapela, veci na ktoré nikdy nezabudneme. O rok neskôr sa k nám pridalo trio: husle, kontrabas, klavír a podarilo sa nám vyhrať súťaž kapiel Rock me fest. Nasledovali roky zmien, snaženia sa, pevných nervov, sklamaní ale i chvíľ tak ťažkých, že sme ich ledva ustáli. Napriek tomu tu stojíme v plnej sile pripravený odovzdať cez našu hudbu všetko, čo sme sa naučili, všetko, čím sme si prešli, a to, kým sme. Sme Jamestown a ponúkame Vám farby, ktoré ste ešte nevideli, príbehy, ktoré ste ešte nepočuli a splnené sny, po ktorých túžite. Cesta sa začína, pridáte sa?

Jamestown /zloženie kapely/:
Itcho Pčelár – spev, gitara
Tomáš Löbb – spev, gitara
Adam Spišák – bicie
Kristína Uhlíková – husle, spev
Marián Plachý – basgitara
Tomáš Dúcky – klavír

https://jamestown.sk/
https://www.facebook.com/JamestownOfficial

cover DB

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Mária Švarbová