Discoballs oslaví první dekádu na scéně.

Pražská ska/soul/punková kapela Discoballs má za sebou 10 let existence a to je více než pádný důvod k pořádné oslavě. Na narozeninovém koncertě, který proběhne 10. června v pražském Rock Café se můžete těšit na celou řadu hostů z řad bývalých členů kapely, ale také speciální support v podobě skapunkových Drunken Boomerang, kteří se dali dohromady po více než 6 letech nečinnosti pouze pro tuto příležitost. Celý večírek pak rozjede pražská ska/rocksteady parta Larika.

discoballs 007 2015-12-19-47

Je tomu opravdu tak, Discoballs, pražská ska/soul/punková kapela završuje první dekádu svého působení na české hudební scéně signifikantně, tam, kde to všechno před 10 lety začalo, tedy pražském klubu Rock Café, kde poprvé vystoupili jako support Fast Food Orchestra. Pro jedinečný narozeninový večírek si krom frkaček, srandovních kloboučků, dortu a moře šampaňského připravili i mnoho dalšího. Během speciálního playlistu se na podiu objeví hosté z řad bývalých členů, kteří se za dobu působení kapely vystřídali na všemožných postech. Jako support se pak postaví pouze pro tuto příležitost reinkarnovaná skapunková kapela Drunken Boomerang, která vystoupí po celých 8 letech od svého rozpadu (před 6 lety se objevili na křtu alba Rise and Shine).

Celý večírek poté rozjede na vlnách reggae a rocksteady Larika s třemi krásnými zpěvačkami v čele.

Discoballs během svého desetiletého působení odehráli přes 500 koncertů v Česku a zahraničí. Často se vracejí do Německa, Polska, Slovinska či Rakouska. Na podzim 2010 absolvovali velmi úspěšné čtrnáctidenní turné po Balkánském poloostrově a v roce 2014 podnikli cestu do Moskvy. Od roku 2013 často vystupují v Německu pod bookingem 4ward Booking Agency. Zahráli si s hvězdami svého žánru, jako jsou Ska-P, Talco, Reel Big Fish, The Valkyrians, Skarface, Random Hand, Neville Staple (The Specials), The Toasters nebo Big D and the Kids Table.

discoballs 007 2015-12-19-44

Na kontě mají 3 dlouhohrající desky – DiscoVery Channel (2008), Rise and Shine (2010) a Dance like Nobody’s Watching (2014)

Discoballs – Oslava 10. Narozenin + support Drunken Boomerang, Larika

10. června 2016
Praha, Rock Café
start: 20:00

FB Event: https://www.facebook.com/events/1665728127013848/
WEB:www.discoballs.cz
FB: https://www.facebook.com/DiscoballsCZ/
Předprodej v síti GoOut: 125,- https://bit.ly/discoballs10letlistky

Zdroj: MIGHTY SOUNDS