Dikolson, zvuk skupiny Khoiba, zahrá spolu s Pjonim a Aches v KC Dunaj!

Filip Míšek naposledy po kluboch naháňal zimomriavky s dnes už neexistujúcim projektom Khoiba (CZ). Jeho aktuálny sólový debut The Bear Is Sleeping Now (Minority Records / 2011) si u susedov vyslúžil nomináciu na album roka a potvrdil Míškov status jedného z najzaujímavejších českých producentov. Naživo debutoval len túto zimu dvoma sólo koncertmi na Islande. V Bratislave predstaví svoje nadžánrové elektro-akustické skladby ešte živšie po boku dvojčlennej kapely.

Line-up doplní Exitab crew. Pjoni uzatvorí úspešné turné k sólovému debutu Cloud No Raisins. Kompozície pre čelo, drone-ambientná intimita verzus drsné beaty a temný hip-hop (nedávno pokrstený kolegom Ink Midgetom a Sifonom z českých WWW). Aj takto vyzerá Pjoniho neustále meniaci sa live set. Album právom pozbieral samé päťhviezdičkové recenzie. Celý si ho môžete vypočuť tu.

Večer rozbehne Aches aka Jonny Fox, ktorý síce pochádza zo Sheffieldu, no pred časom sa usadil v Bratislave, kde rýchlo zapadol medzi mladých producentov združených okolo Exitabu. Slovo producent môže byť v tomto prípade zavádzajúce. Nejde o laptopovú elektroniku, ale o živú zmes beatov, zasnených vokálov a melancholických gitarových skečov so syndrómom pódiovej hyperaktivity alá britský experimentátori Mount Kimbie. K vynikajúcemu debutovému EP sa dostanete tadeto.

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows/Tabačka Kulturfabrik
Publikoval: Redakcia GREGI.NET