Dezorzovo lútkové divadlo uvádza fest spectakulare marionette total comedy horror show Desperanduľa!

Roztopašná hororová atrakcia Desperanduľa alebo strašlivá dcára či spravodlivá zpláta pýchy i márnivej nádharnosti je strašidelnou ale i úsmevnou divadelnou moralitkou. Podľa zachovaných fragmentov z textov starých kočovných bábkarov túto divadelnú hru spísal legendárny český divadelník Hubert Krejčí a Dezorzovo lútkové divadlo ju vo famóznom preklade a úprave principála divadla Gejzu Dezorza uvádza ako prvé divadlo na Slovensku a to už od roku 2006. Marionetová atrakcia tohto unikátneho a ojedinelého bábkového divadla pre dospelých už niekoľko rokov presviedča milovníkov divadelného umenia, že aj bábkové divadlo dokáže byť plnokrvnou, exkluzívnou zábavou a to nielen pre deti.

Inscenácia Desperanduľa alebo strašlivá dcára či spravodlivá zpláta pýchy i márnivej nádharnosti je bábkový masaker, v ktorom si vychutnáte bravúrne výkony lútkových artistov celej divadelnej kompánie, excelentné bábky a charizmatickú scénu z dielne scénografa Von Dubravaya či originálnu hudbu v podaní brutálneho akordeonistu Pepiho.

Temný príbeh krásnej Desperandule zavedie divákov do opusteného hotela na okraji starého cintorína, v ktorom sa odohrávajú tie najbizarnejšie a najkrvavejšie scény, aké si ľudské oko vôbec dokáže predstaviť. Sugestívnej inscenácii však nechýba ani humor či komediálny nadhľad. Dezorzovo lútkové divadlo ponúka svojim divákom vtip no i tradičnú hororovú atmosféru, aby sa tak z nepreniknuteľnej strašidelnej hmly mohli vynárať otázky ako si poradiť s neposlušnými rodičmi? Kto každý stratí kvôli pekelne krásnej Desperanduli hlavu? A kto je jej nenápadný nápadník? Pripravte sa na neodolateľného Gašparka, hororový happyend a na to, že nad zlom zvíťazí vždy iba zlo.

DESPERANDUĽA
6.10.2011 o 20:00
Randal club, Karpatská 2, Bratislava(YMCA)
lútkoví artisti: Kamil Kollárik, Andrej Kováč, Alexander Maďar, Majo Mitaš
musica: PEPI
dramaturgista: Aladár Hrča
scenografista: VON DUBRAVAY
principal: GEJZA DEZORZ
Vstupné: 5 euro

Desperadnula

Zdroj: Dezorzovo lútkové divadlo
Publikoval: Redakcia GREGI.NET