Devätnásta Charitánia poteší pestrým programom

27. novembra 2014 sa uskutoční v Mestskom divadle ACTORES v Rožňave už 19. ročník benefičného koncertu „Charitania“ usporiadaný pre osoby s mentálnym postihnutím. Podujatie ako tradične pripravuje JASANIMA (Domov sociálnych služieb Rožňava) v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja a Občianske združenie Milan Štefánik.

Na tomto podujatí budú účastné Domovy sociálnych služieb z Košického kraja a aj z Banskobystrického kraja. Program bude naozaj pestrý, tak sa poďme pozrieť na to, čo nás čaká a hlavne všetkých klientov, ktorí sa už určite tešia na krásnu akciu. Očakávané odpoludnie už o 14.hod odštartuje koncert mladej nádejnej bardejovskej skupiny YELLOWE. Zoskupenie sa predstaví novou piesňou When I Saw You, ku nej pred časom natočilo svoj nový klip.

Hudobníci sú finalisti ostatného ročníka Stropkovskej hudobnej ligy a Košický poklad. Lahôdkou bude aj prešovská speváčka Michaella, účastníčka súťaže Eurovízia 2010, ktorá svojím lahodným hlasom a lyrickými piesňami, tiež poteší účastníkov akcie, okrem iných zaspieva aj svoj nový singel „Do neba volám“. Obaja interpreti sami prejavili záujem o účasť na tomto podujatí už v minulosti, vzhľadom na jeho dobrú povesť. Lákadlom bude aj prešovská bluesová kapela Tásler Pufo band, zložená z ostrieľaných muzikantov a ako už podľa názvu vyplýva, jedným z členov je aj muzikant pán Tásler, otec bratov Ivana a Miroslava zo skupiny IMT Smile, tento sa pri vzniku kapely vyjadril: „ Nerobili sme kapelu preto, že si chceme zahrať, ale myslíme to vážne“. Z muzikantskej metropoly z Prešova je víťazka prvej Superstar Katarína Koščová. Speváčka vystúpi v rámci svojho turné OKNOM tour. Tento istý názov nesie aj jej aktuálny komorný album, z neho Katka zaspieva svoje nové piesne. Speváčka so zlatom v hrdle, ktorej skromnosť je nesporná, túto pretavila aj do vyjadrenia: „Hit nie je všetko“. O ľudovú vsuvku sa postará uznávaný folklórny súbor Železiar z Košíc oslavujúci v tomto roku už svojich neuveriteľných 50 rokov. Folklórny súbor známy veľkým počtom účinkujúcich a stále novým programom, predvedie zvyky z východoslovenského regiónu. Vo finále vystúpi legendárna slovenská skupina VIDIEK a na čele s vždy veselým lídrom Jankom Kuricom privedie večné deti do varu. Moderátorom podujatia bude sympatický Martin „Pyco“ Rausch známi z televíznej obrazovky.

Klienti domovov sociálnych služieb sa už niekoľko týždňov pred podujatím na Charitániu pripravujú výrobou pestrých transparentov na povzbudzovanie svojich obľúbencov a vlastnoručne vyrobených darčekov z hliny, dreva, papiera, pripravených ako symbolické poďakovanie pre účinkujúcich. Takto majú tieto „večné deti“ ako ich familiárne voláme, dvojnásobnú radosť z celého zmysluplného podujatia a prežívajú pre nich výnimočný hudobný sviatok intenzívnejšie.

CHARITANIA plagat_A4_bez sponzorov

Zdroj:: Daniela Sokolovičová a Milan Štefánik
Video: Igor Kolesár