Detská skupina PACI PAC má nové výberové CD aj DVD To najlepšie deťom!

Detské duo PACI PAC má nový album plný najobľúbenejších pesničiek od začiatkov kapely až po súčasnosť. Výberovka To najlepšie deťom vychádza spolu s DVD, na ktorom nájdu fanúšikovia videoklipy na všetky skladby. Okrem dobre známych hitov ako Slon, Ťapi ťap alebo Pes a mačka sa môžu deti aj dospelí tešiť na päť úplne nových piesní. Mário Praženec a Nikoleta Kupčíková dokonca chystajú vianočné prekvapenie a novoročné turné!

Autorom pesničiek na výberovke To najlepšie deťom je Mário Praženec. Pod niektoré skladby sa textársky podpísala aj nová speváčka PACI PAC Nikoleta Kupčíková. 

„Hudbu a spevové linky skladám sám. Potom to dotvárame v štúdiu spolu s našim kamarátom Jarkom Žigom, ktorý vie pripraviť krásne aranžmány. Preto aj vďaka nemu majú nové pesničky parádny zvuk. Snažíme sa, aby boli naše piesne žánrovo pestré, preto si tam nájde každý to svoje. Síce ho musím niekedy brzdiť, aby si moc neuletel, ale zatiaľ nám spolupráca výborne funguje. Nikine texty sú takisto prínosom, má trošku iný prístup k textom ako ja a to je len ďalšie plus,“vysvetľuje Mário Praženec alias PAC.

Päť nových skladieb naspievala Nikoleta Kupčíková, ktorá v skupine nahradila Adrianu Pešinovú. Ku všetkým skladbám majú PACI PAC na DVD veselé videoklipy.

„Pekné spomienky mám na klip Traktor, ktorý sa nakrúcal v krásnom prostredí  farmy na Devíne. Takisto máme zážitok z natáčania videoklipu k piesni Deduško, ktorý sa odohráva na samote v strede lesa. Až na mieste sme zistili, že tam nie je žiadny signál, a cesta cez polia a les trvala autom hodnú chvíľu. Doteraz nerozumiem, ako sa nám podarilo nájsť sa so všetkými účinkujúcimi  aj so štábom. Nemali sme sa ako navigovať, pár z nás aj zablúdilo, no nakoniec sme sa všetci našli, a užili sme si dvojdňovú atmosféru v prírode bez sociálnych sietí,“ prezradila Nikoleta Kupčíková alias PACI.

 

Z nových skladieb nájdu fanúšikovia na CD aj DVD piesne Traktor, Deduško, Šarkaniáda, Mama mi dala korunu a Tichá noc.

„Vždy bolo mojim snom urobiť Tichú noc s detským zborom. A práve táto pieseň je na našom novom CD aj DVD. Venujem ju svojej mame. Hneď ako sme ju nahrali, tak som jej ju poslal a veľmi sa jej páčila. Klip som si vymyslel tak, že ho nakrútime v Tatrách. Chcel som krásne zábery pred kostolíkom v Smokovci. Najväčšiu atmosféru má záver piesne, kde nám hosťuje Bratislavský detský zbor. Mal som z toho až zimomriavky. Táto pieseň má neskutočnú emóciu a ja sa veľmi teším z piesne aj krásneho vianočného klipu,“ teší sa Mário Praženec.

Na vizuáloch oboch nosičov To najlepšie deťom sú PACI aj PAC animovaní. Obal CD aj DVD ilustrovala talentovaná Zuzana Neumannová. Kapela má ďalšie plány, ako  animované postavičky rozvinúť.

„Pripravujeme krásny animovaný videoklip, ktorý bude mať premiéru na Mikuláša. Chystá ho slovenské štúdio, ktoré má na konte prvý celovečerný slovenský animák Moja zem. Veľmi sa teším z tejto spolupráce a neviem sa už dočkať, kedy uvidím výsledok,“ neskrýva radosť Mário Praženec.

PACI PAC sú na scéne od roku 2015 a na konte majú päť CD a päť DVD. Milujú ich deti nielen na Slovensku, ale aj v Česku.

„Nové piesne hráme aj na koncertoch. K novému CD a DVD plánujeme aj turné a to vo februári 2023 v sálach CINEMAX po celom Slovensku. Všetko dôležité sa dozviete na našich sociálnych sieťach. Finalizujeme termíny a čoskoro dáme všetky informácie von,“ uzatvára Nikoleta.

Duo získalo platinové platne za každé vydané CD, silver button z youtube a niekoľko miliónov videní na youtube PACI PAC. Najúspešnejšou skladbou sa stala pesnička Slon, ktorá predbehla aj Egov hit Žijeme len raz. Spolu so Spievankovom a Fíhou tralala obsadila prvé tri priečky najúspešnejších slovenských pesničiek na youtube. 

Nové CD a DVD To najlepšie deťom si môžete kúpiť tu: https://www.spinaker.sk/paci-pac#diskografia
WEB: http://pacipac.sk/
FB: https://www.facebook.com/pacipac.sk
INSTA: https://www.instagram.com/paci_pac/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCGWk8azphTdm0PKH0vKDIfw
Link na klip Traktor: https://youtu.be/rDzK-_yWs1I

Zdroj: NK Factory