Deti rýb majú nomináciu na Anděla aj Rádiohlavy, Korben Dallas s nimi idú naposledy do klubov

Skupina Korben Dallas sa na jar vracia do klubov, kde naposledy odprezentuje vlaňajší album Deti rýb. “Na koncerty sa veľmi tešíme. Repertoár už máme úplne vžitý, možeme si ho na pódiu užiť a objavovať nové nuansy. Na druhej strane nás ešte neomrzel a je v ňom energia,” hovorí frontman kapely Juraj Benetin.

V marci a apríli zahrá skupina v šiestich slovenských mestách, v ktorých zatiaľ skladby z nového albumu nezazneli. Postupne sa predstavia v Brezne, Poprade, Prievidzi, Púchove, Zvolene a Ružomberku. Okrem nich zahrajú už tradične aj doma v Bratislave, kde si odkrútia premiéru v klube Pink Whale.

Album Deti rýb sa dočkal mimoriadne pozitívneho prijatia zo strany kritikov aj poslucháčov. Bol nominovaný na CenuNadácie Tatra banky, spolu s albumami Richarda Müllera a Miroslava Žbirku je nominovaný na Cenu Anděl v kategórii slovenský album, a získal tiež dve nominácie na Radio_Head Awards – pre najlepší album podľa poslucháčov aj podľa kritikov. “Je to pre nás česť. Dúfame, že aj vďaka týmto referenciám si k našej hudbe nájde cestu čo najviac ľudí. Zároveň je príjemne vedieť, že dokážeme osloviť taký široký a pestrý okruh ľudí,” hovorí bubeník Ozo Guttler.

Skupina už pripravuje ďalšie projekty. “Na jeseň pripravujeme špeciálny koncertný program, o ktorom zatiaľ nemožeme prezradiť viac. A pomaly sme začali pripravovať aj materiál na nový album, ktorý by sme radi vydali v roku 2024,” hovorí basgitarista Lukáš Fila.

Predpredaj vstupeniek na jarné turné Deti rýb už bol spustený. Lístky na koncerty predávajú Tootoot a Predpredaj.sk.

Korben Dallas – Turné Deti rýb (jar 2023):
17. 3. – Brezno, Bombura
18. 3. – Poprad, Rock Fabric
31. 3. – Prievidza, Piano Club
1. 4. – Púchov, Queen’s Pub
27. 4. – Bratislava, Pink Whale
28. 4. – Zvolen, Wake Up
29. 4. – Ružomberok, Čajovňa Relax

Zdroj: TS