Deti preskúmavajú vzťahy obrazu a zvuku na workshopoch v A4.

V Bratislavskej A4 sa 28.11 a 5.12 odohrajú dva workshopy pod vedením Riana Treanora. Deti vo veku 10-11 rokov sa budú venovať vzťahu medzi obrazom a zvukom. Na prvom z nich budú tvoriť grafické partitúry kreslením a na druhom budú z grafických partitúr robiť zvuky.

Treanor pomocou posluchových cvičení a hudobných aktivít účastníkov nabáda, aby hravo reagovali na svoje zvukové prostredie a vytvorili kresby, z ktorých sa neskôr stanú vizuálne partitúry. Tie sa následne využijú pri tvorbe skupinovej kompozície, ktorá bude spájať tvar, farbu, štruktúru, pohyb, tonalitu a rýchlosť.

Rian Treanor je umelec a hudobný producent žijúci na severe Británie. Vo svojich zvukových projektoch nanovo interpretuje prienik klubovej kultúry, experimentálneho umenia a počítačovej hudby a prezentuje víziu hudobného sveta prepletených a roztrieštených prvkov. Treanorov zvuk sa vyznačuje decentrovanou rytmickou skladbou odkazujúcou na dynamiku garage houseu a techna, ako aj na tvorbu hnutia Fluxus a dadaistov. Od roku 2015 sa Treanor venuje najmä sólovým projektom, v ktorých rozvíja hudobné prostredia pre živú improvizáciu.

Registrácia na workshop@a4.sk

Podujatie organizuje A4 v rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EU Kreatívna Európa, Fondom na podporu umenia a hlavným mestom SR Bratislava.

Podujatia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/359938845300340
https://www.facebook.com/events/393972071798306

Zdroj: A4