Depeche Mode – Delta Machine (official Slovak release party).

V pondelok 25. marca sa konečne dočkali všetci priaznivci Depeche Mode. Kapela po štyroch rokoch vydala album Delta Machine, ktorý získava nadšené ohlasy fanúšikov, ale aj kritikov po celom svete. O deň skôr (nedeľa 24.3.) kapela vo Viedni odohrala špeciálny koncert len pre 1000 fanúšikov.

Na osobné prianie skupiny „ako predskokan“ vystúpil harfista Michal Matejčík: „Ku skupine sa dostal môj vianočný koncert pre Rádio _FM, na ktorom som hral ich skladby prearanžované na harfu a Martin Gore prišiel s myšlienkou, či by som nevystúpil na ich „Launch evente“ vo Viedni ako predkapela. Bola to pre mňa ako hudobníka obrovská česť a pocta, keď ma sám autor piesní pozval, aby som pred ich vlastným živým koncertom odohral ich piesne na harfe. Moje vystúpenie potom sledoval z boku pódia a usmieval sa keď videl, ako fanúšikovia reagujú na túto „predkapelu“. V histórii tejto kultovej skupiny sa také niečo nikdy nestalo, aby predskokanovi bolo dovolené hrať ich piesne a preto fanúšikovia uvítali túto zmenu. Po koncerte so mnou prehodil par viet a musím povedať, že je to neuveriteľne milý chlapík,“ prezradil rodák zo Žiliny, ktorý aktuálne žije vo Viedni. Po svetovom turné, ktoré odohral s George Michaelom, je to jeho ďalší veľký úspech. Michal odohral pre Rádio_FM vianočný koncert, ktorý videl aj Alan Wilder a Martin Gore ho na základe toho pozval na koncert.

Koncert Michala Matejčíka bude vrcholom Depeche Mode Delta Machine release party, ktorá sa bude konať v sobotu 6. apríla v bratislavskon Nu Spirit Clube.

Počas noci zaznejú v Nu spirit clube najväčšie hity DM, ale aj rôzne rarity, špeciálne remixy a live nahrávky. Projekcia ponúkne raritné videá a fotografie kapely, ktoré ste ešte nemali možnosť vidieť, ale aj známe videoklipy a live záznamy z rôznych vystúpení. Zároveň album Delta Machine oficiálne pokrstíme. Viac info na www.depechemode.skwww.nuspirit.sk.

Predpredaj vstupeniek je denne v Nu spirit bare na Medenej ulici. Cena vstupeniek v predpredaji je 6 €, na mieste bude 7 €. Prvých 100 ľudí, ktorí si zakúpia vstupenku v predpredaji bude mať garantované miesto na sedenie!

Nájdete nás na facebooku
https://www.facebook.com/DEPECHMODESLOVAKIAPARTIES

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/469766883073142/?fref=ts

Michal Matejčík
https://www.metoo.sk/fmlive?relacia=michal-matejcik
(vianočný koncert pre Rádio _FM)
www.michalmatejcik.com

https://www.youtube.com/watch?v=FcbmYat47RA (Never let me down again – live in Wien)

DEPECHE MODE – DELTA MACHINE PARTY
(official Slovak release party)

dátum:       6.4.2012 (sobota)
miesto:      Nu Spirit Club, Šafárikovo nám. 7., BA
začiatok:     20:00 (vstup od 19:00)
live:            MICHAL  MATEJČÍK (special DM set on harp)
DJ´s:          Diablo & Krto (electrify your mind)

Zdroj: Andrej Kratochvil