Depeche Mode The Best of…party

Sobota 5. apríla bude patriť všetkým priaznivcom čiernej farby. Ešte nestihol utíchnuť ošiaľ po vypredanom bratislavskom koncerte a priaznivci kultovej kapely Depeche Mode budú mať opäť svoj sviatok.

O dôvod viac oprášiť svoju koženú bundu, vyčesať vlasy do kocky, a nalakovať nechty na čierno je ten, že v rámci „black celebration“ vystúpi slovenská synthpopová skupina, ktorá v druhej polovici 80-tych rokov aj napriek zákazom od „kádrovákov“ dokázala svojou hudbou a textami strhnúť davy fanúšikov, vyhrala hitparádu Triangel, vypredala niekoľkokrát bratislavské PKO aj amfiteáter, čo bolo v tom čase považované za vrchol úspechu. V Nu Spirit clube vystúpi pre „depešákov“ kultová Monte Rosa. Kapela vystupuje len veľmi sporadicky. Pôjde o prvé vystúpenie od roku 2009.

To najlepšie od chlapcov z Basildonu ponúkne trojica DJ-ov Diablo & Krto & Gabriel, ktorý sa postará aj o vizuálnu stránku akcie, Počas noci zaznejú v Nu spirit clube nielen najväčšie hity, ale aj rôzne rarity, špeciálne remixy, b-strany singlov a live nahrávky. Projekcia ponúkne raritné videá a fotografie kapely, ktoré ste ešte nemali možnosť vidieť, ale aj známe videoklipy a live záznamy z rôznych vystúpení. Druhý, „dungeon“ stage ponúkne zmes new wave hitov z rokov 80-tych (Ultravox, Soft cell, Tears for fears, Cure, Alphaville, Erasure,…), ale aj aktuálnu indie scénu (La Roux, Hurts, Chvrches, IAMX,…).

Skupina M O N T E  R O S A vznikla v roku 1987 na internáte Mladá garda v Bratislave. Zakladajúcimi členmi skupiny boli študenti technickej univerzity Ivan Babocký (klávesové nástroje, spev), Jozef Bomboš (klávesové nástroje, spev) a Ján Koráb (textár, manager).

MONTE ROSA, ako druhý najvyšší horský masív v Európe, symbolizovala v názve skupiny všetkých z odvrátenej strany pop music, všetkých garážových hudobných fanatikov, ktorí nerobia hudbu pre peniaze a komerčný úspech, ale pre potešenie a prezentáciu problémov a názorov mladej generácie v chaose súčasnej spoločnosti.

Od začiatku pôsobenia mala MONTE ROSA jasne vytýčený smer k elektronickému štýlu hudby. Obsadenie: dva syntezátory, automatický bubeník a spev to jasne naznačovali. Po príchode speváka Milana Bartalského sa obsadenie na dlhú dobu stabilizovalo.

Na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov patrila skupina k najpopulárnejším hudobným zoskupeniam v bývalom Československu a pre určitú časť publika sa stala kultovou, napriek tomu, že vydala len jednu LP platňu (V prvom rade) a to až v roku 1991. Dnes je tento nosič cennou zberateľskou raritou. Hoci skupina zažila viacero úspechov, pádov i personálnych zmien, stále sa snažila zachovať si nezávislú tvár.

Predpredaj vstupeniek na www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk. Cena vstupeniek v predpredaji je 7 €, na mieste bude 9 €.

www.depechemode.sk
www.nuspirit.sk
https://www.facebook.com/DEPECHMODESLOVAKIAPARTIES
https://www.facebook.com/events/440316269434100/?fref=ts

poster

Zdroj: DM