DENIS LACHO V NOVOM KLIPE “STORY OF US” POCHOVAL SVOJU MINULOSŤ ZAŽIVA!

Po 2 rokoch prichádza bývalý superstárista Denis Lacho s novinkou, ktorá nielen hudobne, ale aj vizuálne naháňa neskutočne zimomriavky. Celú skladbu umelecky dotvoril klavirista Martin Kráľ, ktorý skomponoval melodickú linku k textu. Hudobná novinka „STORY OF US“ doslova posúva hranice slovenskej pop music na vyššiu úroveň.

Martin Kráľ po minulo ročnom, úspešnom odprezentovaní svojho nového albumu „Tvárou v tvár životu“  prichádza s ďalšou novinkou, a to priamo so skladbou, ktorá vyvoláva neskutočné emócie. Pochovaná zaživa?! Téma, ktorá sa objaví skôr vo filme ako v hudobnom videoklipe, no Denis Lacho už nie je dávno komerčným umelcom, práve naopak. Jeho texty a tvorba úplne vystihujú jeho vyzretosť a dokonalý cit pre vážnejší pop štýl, ako sme zvyknutí na Slovensku.   

Skladba „STORY OF US“ je pre mňa veľmi citlivá záležitosť. Ide o dosiaľ moju najhlbšiu výpoveď, ktorú som dal zo seba von. Celkový klip miestami pôsobí depresívne, ale pointa je úplný opak. Viem, že každý si v skladbe nájde to svoje, no záver úplne definuje celý song. Znovuzrodenie. To je výpovedná hodnota tejto sklady. Som nesmierne rád, že k tomu skladateľ a klavirista  – Martin Kráľ dodal ešte hlbšiu umeleckú hodnotu“, hovorí Denis Lacho.

Na prvý pohľad však vyvoláva skladba skôr dojem, že ide o zamilovanú baladu, no „STORY OF US“ hovorí predovšetkým o prijatí, odpustení a pochopení, že každý koniec je novým začiatkom. Klavír, v podaní Martina Kráľa dotvára silný umelecký vizuál plný symboliky – citová nahota, boj so svojím osudom, hlina či pochovanie zaživa. Hlavnú a mimoriadne náročnú rolu skvelo stvárnila amatérska herečka Natália Gabašová. O čo viac prekvapivejšie je, že o vizuál skladby sa postaral tanečník, hudobník a moderátor Tommy Kotty spolu s Jánom DoubleJ Jančokom, ktorí stoja za dramaturgiou, Janko sa zhostil aj samotnej kamery a finálnej postprodukcii. Produkciu si vzala na starosti partnerka klavírneho skladateľa – Anita Murinčáková. Okrem klavíra, na skladbe participoval aj Adam Grožák – sólo gitara a Šimon Tomáš – bicie.

„Rád spolupracujem s rôznorodými umelcami. Denisová skladba má chytila za srdce a nemusel som ani dlho premýšľať nad notami. Keď som si prečítal text, sadol za klavír a len som skomponoval emóciu, ktorú som cítil z textu. Verím, že skladba osloví ľudí a bude sa im páčiť, či už vizuálne alebo hudobne, obe stránky tejto skladby nesú silnú myšlienku“, uzatvára Martin Kráľ.  

https://www.instagram.com/dennislacho/
https://www.instagram.com/martinkral_pianist_/
https://www.instagram.com/tomykotty/                       
https://www.facebook.com/dennis.lacho
https://www.facebook.com/Kral.pianist/
https://www.mkpianist.eu/index.php?page=cd

Zdroj: PR MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ
Foto:  Barbora Baluchová  
MUA: Michaela Rajnová