Deň otvorených dverí v DPOH mestskom divadle!

Tretí aprílový víkend v našom hlavnom meste bude i tento rok patriť tradičnému podujatiu Bratislava pre všetkých – Dni otvorených dverí samosprávy, kedy sa brány mestských organizácií otvoria bezplatne všetkým záujemcom. Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava na Laurinskej ulici nebude výnimkou. Na 22. apríla sme pripravili Deň otvorených dverí pre rodiny s deťmi, počas ktorého v priestoroch MDPOH ponúkame bohatý program zadarmo.

O 10.00 hod. sa môžu najmenší návštevníci divadla zúčastniť interaktívneho Batolária, ktoré bude prebiehať v priestore Divadelného bufetu na mäkkučkých vankúšikoch. Deti majú možnosť zažiť veselé predstavenie, počas ktorého sa môžu váľať, šantiť, dotýkať sa, slintať a aj plakať. Podujatie je určené pre deti do 3 rokov a predstavuje mozaiku zvukov, pohybov, hlasov a hudby.


Batolárium – interaktívne podujatie pre deti – Bábkové divadlo na Rázcestí predstaví o 11.00 legendárne Čapkove Rozprávky o psíčkovi a mačičke. Deti sa môžu tešiť na to, ako budú psíček s mačičkou umývať podlahu, ako pôjdu na prechádzku na vidiek alebo ako budú piecť tortu. Rozprávku bude dopåňať klavírna hudba Róberta Mankoveckého.

Bábkové predstavenie Rozprávky o psíčkovi a mačičke –      Medzi predstaveniami o 12.00 – 14.00 budú v Divadelnom bufete zorganizované Kreatívne dielne, počas ktorých sa deti nielen zabavia, ale sa podporí aj ich kreativita, zmysel pre umenie a priestorové videnia.

Záverečným predstavením Dňa otvorených dverí bude rozprávka Tri prasiatka režiséra Petra Mankoveckého. V nej sa stretnú traja bratia – prasiatka Nif, Ňuf a Ňaf a rozhodnú sa postaviť si domčeky uprostred lesa. V lese však žije zlý vlk s líškou, ktorí si na prasiatka brúsia zuby. Ako celý príbeh dopadne si môžete pozrieť o 14.00 hod.

H. Mičkovicová, M. Kráľ, M. Kaprálik, D. Hartl, J. Hrčka – Navštívte vaše Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava počas Dňa otvorených dverí a zažite príjemnú nedeľu s rodinou. Vstup na celý deň je zdarma s ohľadom na kapacitu divadla. www.mestskedivadlo.sk

Zdroj: DPOH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET