Deň Jeffa Becka na Slovensku!

Nočný presun z Prahy nightlinerom (špeciálne upravený autobus na nočné presuny) do bratislavského hotela. Pár hodín spánku. Presun na zvukovú skúšku na Pasienkoch, predkoncertný oddych, ľahká večera a potom to príde! Koncert! Takto nejako bude v skratke vyzerať deň Jeffa Becka a jeho kapely, piatok 24. júna. Deň, ktorý je výnimočný nielen pre jeho slovenských fanúšikov, ale i pre samotného gitaristu, ktorý oslávi v Bratislave svoje 67. narodeniny.

Tento fenomenálny gitarista so svojou kapelou strávi v Bratislave svoj narodeninový deň, ktorý oslávia aj skvelou vegetariánskou večerou. Jeff Beck aj členovia jeho kapely sú totiž vegetariáni a organizátori pre nich pripravili špeciálnu večeru v reštaurácii v blízkosti luxusného hotela v ktorom budú ubytovaní. Maškrty a pestré občerstvenie budú mať nachystané aj v šatni. Po koncerte je v pláne menšia oslava so špeciálnym francúzskym šampanským. Hneď po oslave sa celý tím presunie špeciálnymi nightlinermi do rakúskeho Linzu, kde budú koncertovať v sobotu.

Jeff Beck

JEFF BECK je podľa Erica Claptona najlepším gitaristom široko-ďaleko. Jeho slová potvrdzujú aj mnohé hudobné ocenenia, ktoré v doterajšej kariére Jeff Beck získal, len od americkej Grammy ich získal osem. Do Bratislavy príde tento skvelý britský gitarista v rámci svojho prebiehajúceho turné so špičkovou doprovodnou kapelou. Narada Michael Walden je bubeník, ktorý hrával s legendami ako Aretha Franklin, Stevie Wonder, Sting, Mahavishnu Orchestra či The Temptations. Okrem toho pôsobí aj ako producent a za svoju prácu získal Grammy za debuty speváčok Whitney Houston a Mariah Carey. Jason Rebello je už niekoľko rokov stálym klavíristom Jeffa Becka nielen na koncertoch, ale aj pri nahrávaní štúdiových albumov. Rhondu Smith už slovenské publikum pozná. Basgitaristka, ktorá začínala v kapele Princa a neskôr spolupracovala s Beyonce, Erykah Badu, Candy Dulfer či George Clinton. Na Slovensku vystúpila v roku 2009 v rámci Jarných Bratislavských jazzových dní so svojím projektom Karma Deuce.

www.bjd.sk
www.facebook.com/bjd.sk

Zdroj: BJD
Publikoval: Redakcia GREGI.NET