Defacing Fest 8: Ponúkne nemeckých War From a Harlots Moouth!

Sotva nám odeznìlo sedmé vydání tradičního Defacing Festu, už nám pomalu klepe na dveře jeho červnové osmé pokračování, které probìhne opìt za účasti vybraného lineupu pìtice kapel. Headlinerem osmého vydání totiž budou brutální mathcoroví a v Česku velmi oblíbení psychopati WAR FROM A HARLOTS MOUTH z Nìmecka.

Ti zcela nepochybnì srovnají brnìnskou Melodku se zemí silou nevídanou, přičemž pùdu k tomuto bohulibému činu jim kromì již tradičního účastníka v podobì řezníkù SMASHED FACE připraví elitní pražské progressive-death komando THE BLACKSTONE CHRONICLES a to vše za asistence nadìjných brnìnských supportù DESCENT OF THE SCARLET SKIES a CORPOSANT. Pojďme si nyní jednotlivé soubory představit podrobnìji:


WAR FROM A HARLOTS MOUTH – Berlín (Nìmecko) | technický mathcore/metalcore – Tahle pìtice pocházející z jednoho z neinspirativnìjších a nejumìlečtìjších mìst na svìtì, nìmecké metropole Berlína, vám připraví maximálnì intenzivní zážitek. Nelidský řev vycházející snad až ze středu zemì, kulometné i nepravidelné bicí, kytary předvádìjící kromì intenzivního drcení ve stylu válcovny plechu jedoucí na plný výkon i řadu náročných technických kreací. K tomu protirytmy, jazzové a fushion vložky, psychedelie, to vše tvoří v jednom kotli smìs, která se vaří snad v samotném pekle. Na tohle všechno se mùžete tìšit na Melodce. Není co dodat, snad jen fakt, že společná vystoupení se současnými tahouny scény, jakými bezpochyby jsou Suicide Silence, All Shall Perish, After The Burial nebo účast na loňském Never Say Die Tour 2010, kdy při pražské zastávce jako jediní ze vše kapel dosáhli podobného přijetí publika jako headlineři Parkway Drive, mluví samo za sebe. Kapela se do Čech a na Moravu vrací opakovanì, což jen značí jejich oblíbenost u tuzemských extrémnì metalových fanouškù. Podívejte se sami na jejich videoklip k songu „Crooks At Your Door“ a neříkejte že jsem vás nevaroval ☺

SMASHED FACE – Vysočina/Brno | death/deathcore – Letitá extrémní jistota z Vysočiny na DEFACING FESTU tradičnì nemùže chybìt. Tìšit se mùžete témìř výhradnì na nové vìci z čerstvé desky „Misanthropocentric“, kterou kapela pokřtila na dubnovém sedmém volume festivalu a kterou si mùžete pořídit v maximálnì preciznì zpracovaném digipacku se dvìma booklety a grafikou, na kterou by i za oceánem koukali s otevřenou pusou. Vysoce technická a nátlaková hudba z pódia vzdouvá vlnu, před kterou není úniku – takoví jsou Smashed Face naživo. Partu kolem neuvìřitelnì hlasovì vybaveného frontmana Freda myslím není třeba dále představovat, neb se svými nìkolika koncerty každý rok už se jedná o brnìnskou stálici.

THE BLACKSTONE CHRONICLES – Praha | progressive/death – Progresivní úderka, která svojí nekompromisní tvorbou strhla pozornost nejednoho příznivce technického death metalu. Nová nadìje na české metalové scénì vám s novým zpìvákem Vencou (ex-Victims) nachystá nejen songy z jejich EP „Unspoken Regres“, ale také nový materiál a hlavnì zničující show! Kapela, která si loni v prosinci právem zasloužila BZ promo, dnes hraje na společných podiích s takovými kapelami, jako jsou The Faceless, Veil Of Maya, Born Of Osiris či Here Comes The Kraken a i na domovské nabité pražské scénì patří vedle kapel jako Apostate, Marina nebo Momma Knows Best mezi to nejlepší, co nám mùže tvrdá scéna našeho hlavního mìsta nabídnout.


DESCENT OF THE SCARLET SKIES – Brno/Znojmo/Vídeň | metalcore/crossover
– Tato brnìnsko-znojemská formace, známá také pod zkratkou DOTSS, si hlasitì říká o místo na scénì a ačkoliv na ní pùsobí docela krátce, její členové už jsou pomìrnì zkušenými muzikanty – kytaristy Shortyho a EPSe si mùžete pamatovat z pùsobení v nu-metalových Broken Sight, EPS je též současným basistou emo rockových Final Fiction, rytmická sekce Rody a Petr spolu pùsobila ve znojemských techno thrashových Sinful Channel, zatímco nového zpìváka Kubu Kristena mùžete znát z koncertù brnìnských mladíčkù Astronaut On A Cloud. Hudebnì jde o soudobý technický metalcore s přesahy do death metalu a dalších příbuzných žánrù a tìšit se mùžete i na čisté vokály, screamo či maximálnì současnou pódiovou prezentaci. Úplnì nejlíp udìláte, když si jejich debutové EP „Love Is In The Earth“ i s bookletem STÁHNETE ZDARMA z jejich Bandzone profilu (link v sekci Info o kapele) a přesvìdčíte se tak o kvalitì této formace na vlastní uši :)

CORPOSANT – Brno | death/crossover – Posledním supportem večera bude tahle stále mladá, přesto již dostatečnì zkušená jihomoravská pìtice, jejíž kvalita stoupá hudebnì i koncertnì strmì vzhùru. Z pùvodnì témìř nu-metalové kapely se v nové tvorbì stává moderní hybrid beroucí tu z deathu, tu z metalcore, tu z deathcore a pokukující i po současném djentu. Základem je vysoká technická úroveň všech zúčastnìných, kterou si nový materiál, který také na Melodce předvedou, žádá. Rozhodnì doporučuji přijít včas, abyste tuhle talentovanou smečku nepropásli! Tahle partička totiž přihodí do programu večera vydatnou porci současné progresivní tvrdé muziky. Mùžete se tìšit na zemité kytarové riffy a řevy, nepravidelné rytmy, ale i na výrazné melodie ve zpívaných refrénech, to vše v čele s vynikajícím neposedným frontmanem Kubou Adámkem, který vám názornì předvede, jak vypadá nefalšovný deathcorový rarášek :)


DEFACING FEST 8
Úterý 28.6.2011 – Brno
MELODKA, enter – 18:00, start – 18:30
WAR FROM A HARLOTS MOUTH (Nìmecko!)
SMASHED FACE
THE BLACKSTONE CHRONICLES
DESCENT OF THE SCARLET SKIES
CORPOSANT

Defeacing Fest

Zdroj: DF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET