Defacing Fest 10: Ponúkne ruských deathcoristov My Autumn!

Sotva nám odeznìlo deváté vydání tradičního Defacing Festu, tentokrát ve znamení křtu očekávaného nového EP kapely Corposant, už nám pomalu klepe na dveře jeho lednové jubilejní desáté pokračování, které probìhne opìt za účasti vybraného lineupu pìtice kapel.

Headlinerem desátého vydání totiž budou deathcoroví a v Česku už zavedení psychopati MY AUTUMN z Ruska. Ti zcela nepochybnì srovnají brnìnskou Melodku se zemí silou nevídanou, přičemž pùdu k tomuto bohulibému činu jim kromì již tradičního účastníka v podobì řezníkù SMASHED FACE připraví brnìnské grindcore komando číslo jedna MINCING FURY AND G.C.O.Q.D. a to vše za asistence dvojice nadìjných mladých metalcore formací – DRAMA QUEEN ze slovenské Bratislavy a SHADOW AREA z jihomoravské Strážnice. Pojďme si nyní jednotlivé soubory představit podrobnìji:

MY AUTUMN – Petrohrad (Rusko) | technický deathcore – Tahle pìtice pocházející z matičky Rusi (konkrétnì z Petrohradu) vám připraví maximálnì intenzivní zážitek. Nelidský chropot vycházející snad ze samotného středu zemì, kulometné bicí, kytary předvádìjící kromì intenzivního drcení ve stylu válcovny plechu jedoucí na plný výkon i řadu náročných technických kreací. Maximálnì svìtové pódiová prezentace včetnì populárních „krabù“ a triček s véčkovým výstřihem… Na tohle všechno se mùžete tìšit na Melodce. Není co dodat, snad jen fakt, že společná vystoupení se současnými tahouny scény jakými bezpochyby jsou Despised Icon (RIP!), Carnifex, Bleeding Through, The Dillinger Escape Plan, Parkway Drive, Bring Me The Horizon nebo War From A Harlots Mouth mluví sama za sebe. Stejnì tak není třeba tyhle zabijáky jakkoliv představovat tìm z vás, kteří navštívili pátý DEFACING FEST v dubnu 2010 – vidìli jste sami na vlastní oči a z toho dùvodu se pro velký úspìch My Autumn do Brna po témìř dvou letech vrací silnìjší a ničivìjší než kdy dřív! Podívejte se sami na jejich čerstvý videoklip k novému singlu „Desire“ a neříkejte že jsem vás nevaroval ☺

SMASHED FACE – Vysočina/Brno | death/deathcore – Letitá extrémní jistota z Vysočiny na DEFACING FESTU po jednorázové výjimečné absenci u devátého vydání rozhodnì nemùže chybìt. Tìšit se mùžete témìř výhradnì na nové vìci z aktuální desky „Misanthropocentric“, kterou kapela pokřtila na dubnovém sedmém volume festivalu a kterou si mùžete pořídit v maximálnì preciznì zpracovaném digipacku se dvìma booklety a grafikou, na kterou by i za oceánem koukali s otevřenou pusou. Pùjde navíc o první a nejspíš také poslední brnìnský koncert, na kterém se v roli kytaristy představí Alex ze spříznìných slovenských deathmetalistù GOD DEFAMER. Ten s kapelou absolvuje všechny koncerty až do té doby, kdy Smashed Face najdou pevnou náhradu za pùvodního kytaristu Patrika. Vysoce technická a nátlaková hudba z pódia vzdouvá vlnu, před kterou není úniku – takoví jsou Smashed Face naživo. Partu kolem neuvìřitelnì hlasovì vybaveného frontmana Freda myslím není třeba dále představovat, neb se svými nìkolika koncerty každý rok už se jedná o brnìnskou stálici.

MINCING FURY AND G.C.O.Q.D. – Brno | comedy grindcore – Mezi tìmi smrtelnì vážnými deathcory a metalcory jistì přijde vhod nìjaký úlet na odreagování a kdo jiný by ho mì obstarat než nejvìtší mistři svého řemesla – nejen na Brnìnsku legendární comedy grind sebranka Mincing Fury. Recesistická kapela s názvem, který si celý správnì nepamatují ani její samotní členové, se na Defacingu ukáže už podruhé (tentokrát už převážnì s materiálem z nejnovìjšího alba „Devolution“), přičemž svoji premiéru si odbyli na již zmínìném pátém volume s My Autumn. Co si představit pod pojmem comedy grind? Určitì ne klasický smrtonosný výplach, ale rùzné srandičky, vtipné koncertní oblečky, hlášky, hardcore, litry vypitého chlastu a pochopitelnì v neposlední řadì ten nejroztodivnìjší rejstřík vokálních kanálù jaký si jen dokážete představit ☺ Vìřte tomu, že jejich tři vokalisté dovedou vykouzlit daleko romantičtìjší hlasové projevy než celý obecní prasečák v dobì večerního krmení. Nutno slyšet a hlavnì vidìt!

DRAMA QUEEN – Bratislava | metalcore – Tak jako my v Česku máme Apostate nebo Momma Knows Best, na Slovensku mají Princess Knocked Out The Gardener nebo právì Drama Queen. Co tímto přirovnáním chci říct? V obou zemích sice máme kvalitní metalcore formace, ale málokterá z nich má tak dotažený výsledný dojem profesionalisty v aspektech zvuková kvalita nahrávky, grafická stránka vìci, technická úroveň muzikantù, pódiová prezentace a v první řadì tolik kvalitních hudebních nápadù. Tato mladá kapela z Bratislavy tohle vše splňuje na výbornou a pro všechny fanoušky kapel typu August Burns Red, Parkway Drive nebo As Blood Runs Black bude velmi příjemným překvapením. Kapela představí skladby ze svého EP „The Overview“.

SHADOW AREA – Strážnice | crossover/metalcore – Velice talentovaná a perspektivní je tahle mladá šestice z malebného jihomoravského mìsta Strážnice. Dva zpìváci a rùzné hudební vlivy od metalcore až po stoner rock mísící se podle rùzných hudebních chutí členù daly vzniknout osobitému crossoveru, který sice není lehké nìjak zaškatulkovat, ale který vás svou obrovskou energií naživo rozhodnì dostane. Především pak charismatický a skvìlým hlasovým rozsahem disponující zpìvák Pavlos. Kapela má zatím na kontì debutové album „Skylines“ a přes svou krátkou historii i řadu výrazných úspìchù jako jsou účast na mamutích festivalech Rock For People, Noc plná hvìzd nebo druhé místo v talentové soutìži Metalgate Massacre z letošního jara, díky čemuž si letos zahráli na tradičním extrémním festivalu Czech Death Fest.

DEFACING FEST 10
Pondìlí 30.1.2012 – Brno
MELODKA, enter – 18:00, start – 18:30
MY AUTUMN (Rusko)
SMASHED FACE
MINCING FURY AND G.C.O.Q.D.
DRAMA QUEEN (Slovensko)
SHADOW AREA
https://www.facebook.com/events/314932248532398/
https://www.facebook.com/pages/Defacing-Fest/280494248646126

DF10

Zdroj: EMOCEANS booking
Publikoval: Redakcia GREGI.NET