DEEP PURPLE LIVE – Zvolenská Slatina, 22.7.2023 – Olympic Fields

Prichádza senzácia, akú zažilo len málo miest na Slovensku: na miesto konania megakoncertu Johnnyho Deppa a jeho kapely Hollywood Vampires obdeň po nich vystúpia legendy svetovej tvrdšej hudby, ako služobne jedni z najstarších – a jediní aktívni zo „SVÄTEJ TROJICE“  hardrocku, DEEP PURPLE !!!

Svätou trojicou sa nielen u kritikov, ale aj u fanúšikov, ktorých má kapela milióny, popri PURPLE označujú ešte veličiny Black Sabbath a Led Zeppelin. Avšak na všetky kapela dolieha čas, Sabbath a Zeppelin už nehrajú – a aj DEEP PURPLE, ktorí sa pýšia viac ako 120 miliónmi predaných albumov, (pričom niektoré zdroje uvádzajú až 150 miliónov nosičov), vyrazili s ich posledným albumom  na rozlúčkové turné.

Kalendár koncertov 2023 tejto legendy obsahuje mestá ako Tokio, Osaka, Sao Paolo, Brasília, Bogota, Atény, Toulon, Parma a ďalšie, a medzi ne sa ne/nápadne vpašovala aj Zvolenská Slatina, kde bude postavená obria aparatúra, ktorá už vyhovuje aj najväčším svetovým hviezdam a boli by na nej schopní odohrať aj takí Bon Jovi. Aj najvzdialenejším fanúšikom v mieste konania priblížia dianie na pódiu u DEEP PURPLE 4 obrie obrazovky.

Ich známymi skladbami a pýšiacimi sa titulom hit alebo megahit, sú istoty ako Child in Time, Perfect Strangers, Highway Star, Soldier of Fortune , Burn , Lazy a Fireball… Avšak nad nimi všetkými čnie jeden monolit, ktorý zabezpečil kapele nesmrteľnosť, aj keby už nikdy nevydala inú skladbu.

Smoke on the Water je vďaka tomu tak notoricka známa odrhovačka, že stojí za zmienku asi len história jej vzniku. Istého času, vraj po koncerte v Zurichu, kedysi dávno pradávno, si kapela po koncerte užívala hotelové priestory a výdobytky haucinogénov a videla, ako sa po hladine jazera valí hustý dym z požiaru, ktorý bol niekde nablízku… A kapelu nenapadlo nič iné ako zložiť riff a k nemu skladbu – hit bol za pár sekúnd hotový. Dodnes je omieľaný v množstve médií, v reklamách, vo filmoch (napríklad aj Jake Harper, filmový synovec Charlieho Sheena v megaúspešom sitcome 2 a pol chlapa, sa učil hrať na gitare práve podľa skladby SMOKE ON THE WATER). Skladbu počujete aj v každom music shope, kam sa vyberie mladý gitarista kúpiť si nový nástroj. Pre majiteľov Music Shopov je skladba tak „známa“ a otravná, že ju aj na skúšanie gitár zakazujú hrať zákazníkom z jasného dôvodu :-D

Kapela pôsobí v zložení s tromi zakladajúcimi členmi : spevák Ian Gillan, bubeník Ian Paice a basák Roger Glover. Don Airey na klávesoch je ultra známou osobou známou z fungovania aj v kapelách ako Rainbow, MSG, Gary Moore, Whitesnake, OZZY, Jethro Tull, UFO, nahral aj klávesové party na albume JUDAS PRIEST – PAINKILLERDemolition, alebo dokonca album Bruce Dickinsona po odchode od Maiden – Tattooed Millionaire. Simon McBride na gitare vymenil Stevea Morsea len nedávno a je to známy gitarový mág z Írska.

Skupina sa na Slovensko príde pozrieť po dlhých 14 rokoch a keďže sa traduje, že toto turné je rozlúčkové, máte šancu sa prísť s kapelou rozlúčiť práve 22. júla 2023 a samozrejme si s nimi zanôtiť všetky ich hity zo starej éry, tak ako aj skvelé skladby z ich posledných (a mimochodom) skvelých albumov.

Bude to jedinečná rozlúčka s legendou, ktorú mnohí už asi ani nečakali. Na zodpovedajúcej aparatúre, špičkovom zvuku a svetlách a najmä, s obrovskou fanúšikovskou základňou a atmosférou, akú vedia vytvoriť len slovenskí fanúšikovia. Najlepší hardrock na svete ? 22.7.2023 v strede Slovenska, vo Zvolenskej Slatine !

Základné vstupné na koncert – státie, je 60€.

Vďaka pripravovaným špeciálnym hosťom koncertu na vynikajúcej hudobnej úrovni a aj ich renomé vo svete sa bude zvyšovať vstupné na koncert od 1.6. o 10€. Tým vzniká čas takmer 2 mesiacov na nákup vstupeniek v najlepšej cene. Na mieste bude cena vyššia o ďalších 10 €.

VIP státie pod pódiom v cene 100€ je limitované počtom 500 ks. To zahŕňa najviac možný takmer kontaktný priestor priamo pod pódiom, ohradený a z jednej strany aj s ľahkým prístupom k občerstveniu a toaletám najbližšie k pódiu. Sedenie je limitované počtom 2100 ks a cenovo je oproti bežnému státiu (60€) o náklady na sedadlo a vymedzenením tohto priestoru o 20€ – vstupenka je v cene 80€. V prípade, že sa nevypredá do 1.6., cena bude tiež zvýšená o 10€/kus.

Vstupenky pre ZŤP a ZŤPS budú uvoľnené v limitovanom množstve za 50% ceny a doprovod za cenu 100% lístka. V predaji len cez Ticketportal.

Predpredaj vstupeniek začne 13.4.2023 o 10:00. Začiatok koncertu : 16:00

FB : https://www.facebook.com/profile.php?id=100071408071198
FB event : https://www.facebook.com/events/630742305544658?ref=newsfeed
Predpredaj vstupeniek : https://www.ticketportal.sk/event/DEEP-PURPLE?idpartner=475
Stránka Deep Purple: https://deeppurple.com/pages/tours  
FB Deep Purple : https://www.facebook.com/officialdeeppurple

Zdroj: TS