Decibel 6 Years On Air Party: Dj Scoop – rozhovor + set na download!

Oslava šiestich rokov relácie Decibel v éteri Techno.FM sa nezadržateľne blíži. Dnes Vám v krátkom rozhovore predstavíme headlinera tejto akcie, ktorým je český Dj Scoop.

Dj Scoop pochádza z Pardubíc a k hraniu sa prvýkrát dostal ešte v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Jeho obľúbený štýl je techno, ale príležitostne sa nebráni ani minimalu alebo hard technu. Špecializuje sa na hranie z vinylov na tri gramofóny, v jeho kufri možno nájsť mnoho zberateľských rarít, ktoré šikovne kombinuje s novším zvukom. K vypočutiu Vám ponúkame jeho 3 decks set z párty Luxus a popritom si môžete prečítať rozhovor s týmto borcom.

Dj Scoop 3 decks set @ Luxus
Stream | Download

Ahoj Michal, ako sa máš?
Ahoj. No v dnešní dobì to není nic moc… Človìk musí stále více řešit to jak v této dobì přežít aby aspoň trošku žil a to není zrovna příjemné a když se ohlížím po techno scénì tak bych také plakal…. Je už příliš málo lidí kterým jde opravdu o kvalitní hudbu…… To je asi na začátek rozhovoru ponìkud nevhodné , ale ptal si se jak se mám ☺

My sme sa naposledy videli a počuli na tvojom narodeninovom mejdane v Sadovej, kde si nakladal platne na troch gramcoch. Mne osobne sa to veľmi páčilo, tento set následne odznel exkluzívne aj v našej relácii a mal celkom dobrú počúvanosť. Vyvinul sa odvtedy tvoj zvuk prípadne technika nejakým novým smerom, alebo ostávaš verný vinylom? Čo nám nadelíš na Decibel 6 Years On Air Party?
Ano potkali jsme se na zmiňované akci která pro mì byla velice zásadní . Musím říct , že hraní ze tří gramcù je v dnešní dobì spíše rarita (vzhledem k tomu jaké se hraje techno plné dlouhých stoptimù) a mám pocit ,že to už nikdo moc neocení i když já sám pokaždé když ten set poslouchám mám husí kùži a nemohu uvìřit že to jsem já… tohle byl vždy mùj sen zahrát takhle!!!!! Tohle jsem vždy slyšel jen z rukou zahraničních top star (Mills, Carola, Beyer, Derrick May) a najednou vím že je to z čech a sem to já – super pocit!!! Mùj zvuk se od té doby trošku posunul smìrem dopředu. Uvìdomil jsem si že stavìt sety stále na old school technu není úplnì správnì a tak jsem poprvé vstoupil na beatport a zakoupil tracky ze současné produkce ,kde mì opìt dost sebrali space djs a umek a udìlal jsem to co plánuji již nìkolik let a to přešel jsem na digital djing se kterým kooperuji již asi 4roky, také mùj vìk již žádal odlehčení od ťežkých kufrù s plackama. Hraji samozřejmì z timecode vinylù a rád bych přešel na systém který podporuje tři decky ovládáné vinylem. Mám pocit že příchodem digi trackù ať už new nebo i oldschool sem opìt i trošku přitvrdil, což partypeople oceňují ☺ A co nadìlím na Decibelu? Rozhodnì nekompromisní djing a kvalitní techno, kterým se jméno Decibel mùže pišnit již tolik let, samozřejmì přivezu i vinyly a na nich nìjaké raritky.

Koncom minulého roka si vydal na značke Join Da Beat Records, ako si spokojný? Máš nejaké novinky z produkčnej dielne alebo chystáš niečo nové pre tento rok?
Spokojený rozhodnì jsem. Značka Join Da Beat má jméno a já jsem rád že jsem dostal prostor pro moji produkci, která se rozhodnì neshoduje s eurostandardy které vycházejí všude jinde. Novinky samozřejmì mám. Chystám new EP které se bude pohybovat na pomezí minimalu techna a acidu, které bych opìt rád nabídl stejné značce. A také opìt po třech letech rozpohybuji mùj třetí projekt HC nmr 1, který se pohybuje na 160bpm a víše a to jak produkčnì tak djsky.

Čo by si chcel odkázať návštevníkom klubu ktorí sa ešte nerozhodli či prídu?
Decibel byl je a vždy bude o kvalitní muzice, djs a producentech. Takže pokud chcete zažít mejdan kde se nebudete nudit od začátku do konce určitì přijďte.. Já sám vám naložím co to pùjde ☺

Dík za rozhovor, vidíme a počujeme sa 13.4. v muSICK clube v Liptovskom Mikuláši.
Já dìkuji za otázky a tìším se na vás v co nejvìtším počtu.

K šiestim rokom v éteri prídu Decibelu do muSICK clubu gratulovať okrem Scoopa aj ďalší dji z takmer každého smeru. Od Dunaja dorazí otec tejto relácie a majiteľ labelov Last Joint Records a Join Da Beat v jednej osobe Dj Recis, metropolu východu bude zastupovať Hammerhead a za domácich nastúpi stále zohratejšia dvojka Teeno & Bud Heeck. Hrať sa bude klubové techno či už v oldschoolovej alebo modernejšej podobe. Oplatí sa prísť.

DECIBEL 6 Years On Air Party
DJs: Scoop/cz, Hammerhead, Recis, Teeno & Bud Heeck
Piatok 13.4.2012
muSICK club Liptovský Mikuláš
start 20:00 end 05:00
vlez 2 eur do 23:00 / 3 eur po 23:00
fb event

Decibel 6

Zdroj: Decibel
Publikoval: Redakcia GREGI.NET