Debutový klip Rožňavčanov RENAISSENSE je z legendárneho Wackenu!

Slovenská skupina RENAISSENSE, ktorá je stále aktuálnym víťazom Wacken Metal Battle Slovakia, zverejnila debutový videoklip ku piesni „Past In Motion“ z ich albumovej prvotiny.

Videoklip sa natáčal, ako inak na legendárnom Wackene, kde slovenská skupina zožala úspech. Klip je zmesou záberov zo samotného koncertu a ich pobytu na tejto megaakcii.

„Klip mal byť prekvapením pre ostatných členov. Bolo to ešte pred Wackenom a mali tam byť zábery z iných vystúpení a z našich „výletov“. Potom prišiel Wacken, takže myšlienka bola jasná. Klip má byť spomienkou na náš úspech, zážitky a chvíle, na ktoré aj tak nezabudneme, ale takto ich budeme mať všetky zhrnuté v kocke. Sme vďační Peťovi Mihalikovi, ktorý bol s nami a všetko to zdokumentoval,“ povedal o prvom oficiálnom obrazovom materiáli v histórii kapely bubeník Ladislav Majernyík.

renaissense-wacken

Bicmen tejto formácie sa postaral aj o jeho zostrihanie. „Strih mi trval asi 4 dni po pár hodinách a po sviatkoch som ho ukázal ostatným členom, ako oneskorený vianočný darček,“ povedal so smiechom.

Voľba padla na pieseň „Past In Motion“, prečo? „Myslím, že všetci členovia si našli akési zaľúbenie v tejto piesni, u mňa osobne je to srdcovka a odteraz to platí dvojnásobne,“ doplnil.

Klip však nie je jedinou novinkou v tábore RENAISSENSE. Rožňavčania usilovne pracujú na nástupcovi albumu „…like My Pain Never Lived“ z roku 2013. „Materiál už máme hotový, v súčasnosti dolaďujeme posledné detaily,“ prezradil Majernyík a pokračoval, „Kedy to bude celé kompletne hotové je ťažko určiť, nakoľko v tom zohrávajú úlohu aj osobné povinnosti. Podľa našich plánov by sa malo začať nahrávať približne koncom januára, zvyšok budeme riešiť postupne.“

Po úspechu na Wackene, kde RENAISSENSE ako prvý slovenská kapela získali body od porotcov sa strhol okolo skupiny menší mediálny boom a otvorili im to cestu k viacerým koncertom a vystúpeniam. V auguste si zahrali napríklad na obnovenom festivale More Than Fest spolu s takými menami ako REFUGE alebo EDGUY.

Momentálne sú už fanúšikovia zvedaví, ako bude vyzerať druhý album. „Detaily ešte neprezradíme, snáď len toľko, že album bude trochu inak ladený, možno viac melancholický. Bude celý v angličtine a bude na ňom viac piesní ako na debute. Sami sme veľmi zvedaví a už teraz sa tešíme na výsledok,“ načrtol bubeník RENAISSENSE.

https://www.facebook.com/renaissense.svk

Zdroj: Stanislav „Stillborn“ Černák