Deathmetalové desatero devadesátek

MALEVOLENT CREATION vznikli na počátku 90. let na Floridě (původně však jsou z Buffala ve státě New York), aby se dostali na úrodnější hudební půdu. V roce 1991 vydali zásadní debut „The Ten Commandments“, který jednak pomohl definovat zvuk a nasměrování amerického death metalu a jednak je často považován za jeden z nejsilnějších debutů žánru.

Na tento přelomový disk navázali dalšími skvělými deskami „Retribution“, na níž hraje např. Rob Barrett z Cannibal Corpse, a „Stillborn“. Toto období Malevolenty posunulo k progresivnějšímu a techničtějšímu zvuku, který dále rozvíjeli na deskách „Eternal“ (1995), „Warkult“ (2004), „Invidious Dominion“ (2010) a poslední „The 13th Beast“ (2019).

Docela časté personálními změny, jež do sestavy přivedly spousty bubenických es jako Tony Laureano, Dave Culross, Derek Roddy, Alex Marquez ad., a stylové odklony byly v kapele poměrně častý jev, který se pro ně stal až charakteristickým, k němuž mastermind Phil Fasciana má jednoduchý bonmot. Když jsi příliš pomalý, musíš jít.” Nikdy ale nedovolil, aby střídání muzikantů negativně ovlivnilo kvalitativní situaci kapely.

Před MALEVOLENT CREATION se představí tuzemská deathmetalová veličina GODLESS TRUTH, která je koncertní sázkou na jistotu. Moraváci po několikaleté pauze na kontě v nové sestavě mají návratové eponymní album, které feeling tradičního technického death metalu z 90. let odstartovaný ikonickými Death, hází do současného moderního hávu.

MALEVOLENT CREATION, GODLESS TRUTH
10. 9. 2023 – Praha, Modrá Vopice
FB event: https://fb.me/e/2iezCOxIl
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/625
Předprodej viz e-TICKET výše, dle místa konání dále v sítích GoOut a Ticketmaster.

Zdroj: Obcure Promotion