Death metalová špička na Brutal Assaulte!

Pred 20timi rokmi začínal Brutal Assault ako prehliadka undergroundovej scény, ktorú v tej dobe charakterizoval predovšetkým záujem o death metal v jeho rôznych podobách.

Teraz o dvadsať rokov neskôr musí byť každému jasné, že tento štýl je napriek svojmu názvu stále nesmierne životaschopný a okrem osvedčených mien, ktoré brázdia pódiá už dlhé roky sa stále objavujú na scéne nové mená, ktoré sa okrem odkazu zakladateľov snažia aj o vlastný prístup k tvorbe.

Na koho sa môžeme v Jaroměři tešiť tento rok? Medzi headlinerov festivalu budú patriť Cannibal Corpse.,Kapela, ktorá vďaka krátkemu „šteku“ vo filme Ace Ventura alebo aj kontroverzným textom vďaka ktorým musí v niektorých krajinách hrať niektoré skladby pod iným názvom prerazila aj do povedomia širšej verejnosti.

To poľskí Vader sú preslávení najmä vďaka perfekcionistickému prístupu k vystúpeniam a neúnavným dobíjaním koncertných pódií. Klasický prístup v rámci žánru budú predstavovať tak Holanďania Asphyx ako aj Brazílčania Krisiun.

No a medzi kapely, ktoré sa snažia o prevzatie pomyselnej štafety budú patriť Gréci Dead Congregation alebo taliani Ad Nauseam.

Napísal: Alexander Sucháček