Dead Janitor predstaví svoj aktuálny album na česko-slovenskom turné!

Košický producent Braňo Findrik alias Dead Janitor, ktorý pod nezávislým vydavateľstvom Exitab vydal začiatkom roka voľne stiahnuteľný album The Pigeon Superstition svoju novinku predstaví na koncertom turné. To od konca marca do polovice apríla pokryje Brno, Olomouc (v rámci filmového festivalu AFO) a na Slovensku Nitru, Bratislavu, Prievidzu a Trenčín.

Janitor

Dead Janitor odštartoval svoju kariéru pred približne piatimi rokmi, v roku 2009 bol jedným z prvých umelcov, ktorý začali vydávať pod Exitabom. V januári potvrdil veľkú formu z minuloročného EP Scientific Wrestling dlhohrajúcim albumom The Pigeon Superstition, v ktorom sa snúbi mimožánrová elektronika s industriálnymi a temnými náladami. Tie prekrývajú niekdajšiu náklanosť k ambientu a IDM a na poli elektronickej hudby nespadá pod žiadnu sezónnu záležitosť.

Janitor

Novinka, mastrovaná producentom Ink Midgetom, okrem bezplatného downloadu vyšla i v limitovanej edícií na vlastnoručne vyrobenom CD, ktoré sa bude dať zakúpiť práve na jeho koncertnom turné. V poslednom čase sa jeho skladby octili i na kompilácii DADA ACTA alebo poľskom výbere Exterritory 02.

Turné:
25.03.12 – CZ – Brno, Fléda (akcia Nedìle intenzívní péče)
17.04.12 – CZ – Olomouc, Kaple Božího tìla (v rámci festivalu AFO)
18.04.12 – SK – Nitra, Checkpoint
19.04.12 – SK – Bratislava, Bateliér (na akcii After Hours so Sleepmakeswaves a Lowii)
20.04.12 – SK – Prievidza, Ars Preuge
21.04.12 – SK – Trencin, Lúč

Pigeon

Vydavateľstvo Exitab zároveň chystá v prvom polroku množstvo noviniek. Začiatkom apríla vyjde v kooperácií s niekoľkými ďalšími subjektami, vrátane magazínu Full Moon a združenia NAAB dvanásťpalcový vinyl, split českých kapiel Esazlesa a Five Seconds To Leave.

Vo vinylovom trende sa bude pokračovať sedempalcovým červeným singlom prešovského producenta Teapota, ktorý dostal meno IDKFA/IDDQD, pod Exitabom zároveň vyjde aj reedícia jeho digitálneho singla Unrest II, na ktorý remixami prispeli Stroon či Stratasoul.

Posledné detaily dolaďuje v Bratislave usídlený anglický producent Aches na svojom dlhohrajúcom debute, opäť pôjde o vinyl. Nahrávanie albumu dokončili a proces masteringu započali bratislavskí post-rockeri The Ills, nasledovník ich prvotiny To Wish Impossible Things dostane rovnako vinylovú podobu. Očakávame aj však aj digitálne EP-čka od Ink Midgeta a Herzoga Herzoga.

DEAD JANITOR LINKY:
https://exitab.tumblr.com/deadjanitor
https://exitab.tumblr.com/pigeonsuperstition – bezplatný download nového albumu
https://deadjanitor.bandcamp.com/

Exitab

Zdroj: Exitab
Publikoval: Redakcia GREGI.NET