Dážď sa zmenil na Paru a bolo to cítiť!

Jedna z najpopulárnejších slovenských skupín súčasnosti – Para, odohrala svoj exkluzívny prázdninový koncert vo štvrtok 1.septembra 2011 na bratislavskej mestskej pláži pod Ufom. Prvý aj druhý pokus chalanom z Pary pre nepriazeň počasia nevyšiel. Dážď a silný vietor mali počas augusta väčšiu moc. Štvrtkový koncert vystihujú slová jednej ich piesne: „niekedy sa môže stať, že veci začnú fungovať“. A ono to samozrejme fungovalo.

1. septembra sa dážď zmenil na Paru a vo vzduchu to bolo cítiť. S hrozbou opätovného zlého počasia sa kapela a ani fanúšikovia nedali odradiť. Pár minút po pol deviatej sa začal hádam najočakávanejší koncert tohto leta. Po druhej skladbe boli už všetky oblaky nad bratislavským nábrežím rozohnané a opakovane zrušené vystúpenie Pary malo na domácej pôde veľký úspech.

Para

Kapela odohrala všetky svoje hity ako „Otec“, „Prezident“, Keď ťa stretnem“ , či „Ako najlepšie viem“. Keď na pódium vyšiel Braňo Jóbus všetky hlasivky, ruky aj nohy boli pripravené na tancovačku na skladbu „Doma dobre“ . Samozrejme nemohla chýbať pieseň „Viem čo neviem“, či „Otec2“. Chalani zahrali aj skladby z minuloročného albumu ako „Zatancuj“ či „Povstanie“ . S trochou nadsázky môžeme aj tento koncert vnímať ako povstanie kapely a fanúšikov proti počasiu.

Tancujúce a spievajúce publikum sa nevedelo s kapelou rozlúčiť, hudobníci sa na pódium museli vrátiť dokonca tri krát. Prvým prídavkom bola najlogickejšia voľba „MataMatoMataHari“. Medzi jednotlivými blokmi prídavkov ľudia pod pódiom spievali refrén práve doznievajúce skladby, až kým sa chalani nevrátili. Atmosféra bola v daných chvíľach pri Dunaji úžasná. S fanúšikmi sa kapela definitívne rozlúčila pár minút po pol jedenástej poslednou skladbou.

Para

Tí z vás, ktorí ste si nechali ujsť ten najlepší koniec leta a teraz to ľutujete, žiadne strachy. V novembri budete mať opäť možnosť vidieť Paru v Bratislave. Príprava na zimu bude tanečná. Už teraz sa tešíme.

Napísala: Ľudmila Richnavská
Foto: Jana
Publikoval: Redakcia GREGI.NET