David Steel sa po roku a pol vracia z väzby s videoklipom Cela 430.

„Každý z Vás, kdo se ocitnete na hraně, si dobře rozmyslete, zda-li stojí za to, zajít až za ni. Návrat zpět bývá neskutečně těžký …“, těmito slovy začíná videoklip Cela 430 od Davida Steela, který se po roce a půl vrací zpátky k hudbě, po roce a půl, co ho dělily od svobody mříže cely.

Konečně nastal ten den, abyste mohli sami posoudit a ohodnotit zda ty dny práce strávené na přípravách, celé koncepci, skladby, komparsu, scénáři, vynaložených financí a všeho možného kolem stály doopravdy za to.

Videoklip není žádným výmyslem či pózou, která by měla znevažovat či jinak napadat vězeňský systém, ba naopak, jedná se o téma z reálného života, které poukazuje na to, jak je život vrtkavý a jak sebemenší chyba může dostat kohokoliv někam, kde by nikdy nechtěl být. Záleží jen na každém z Nás, co si z této životní zkušenosti opsané ve verších odnese s sebou dál.

Proč Cela 430? Jedná se o stejnojmenný název, jako nesla cela, v které David trávil část svého života. Singl, naleznete v tracklistu alba Scorpion, jenž vyjde na podzim tohoto roku na Mafia Records. Videoklip se natáčel v Uherském Hradišti. O video se postaral Mejla a jeho tým, o hudbu Jeso, master Kenny Rough. V klipu naleznete hezkou řádku jmen, kromě Davida Steela, ElNina, také profesionálního kulturistu Dalibora Hájka, samotného Rytmuse, zakladatele MafiaRecords Davida a Tomáše Snášela, kluky ze skupiny DeFuckTo, profesionální zápasníky a mnohé další.

„Jeden nejmenovaný člověk zareagoval: „proč zrovna skladba o cele, vždyť to nemůže nikoho zajímat.“ Jak všichni dobře ví, David měl vždy texty ze života, žádná přetvářka, do hudby dával vždy tak, jak to on sám cítil. Proč tedy Cela? Zeptejte se sami sebe, jak umí být život vrtkavý. Podívejte se do zrcadla a zamyslete se nad tím, kolik jste v životě udělali průserů.. ? Je jedno jak velkých, jestli jste něco provedli jen doma, ve škole, pili jste alkohol pod zákonem (kdo z nás ne, hmm?), lhali přítelkyni, kamarádovi nebo to sahalo za hranice věcí, o kterých byste byli neradi, aby někdo další věděl.. Každý z nás si musí sáhnout do svědomí, jak moc čestný je a k tomu se dostáváme ke skladbě Cela 430 – moment pravdy, kdy se střetneme se svým vlastním já, které každý najde jinde, ale věřte tomu, že v cele na něj určitě narazíte. Pro ty, co by se stále ještě ptali, proč – zamyslete se nad tím, než něco uděláte ještě předtím než to uděláte a komu v životě doopravdy věříte. Podívejte se na své pravé přátele, v dnešní době úsměvně na „facebooku“ a zeptejte se sami sebe kolik jich je skutečně těch pravých?“

Zdroj: Tomáš Snášel