DASHA víta Vianoce piesňou Co přát si víc z filmu Přání k mání.

Česká speváčka Dasha víta tohtoročné Vianoce s piesňou Co přát si víc, ktorá vznikla k novému českému filmu Přání k mání. Skladba sprevádza záverečné titulky filmu a aktuálne vychádza ako singel v digitálnej podobe. Hudbu piesne zložil David Solař, text je dielom Ester Brožovej. Vydanie singla sprevádza aj videoklip.

Videoklip a singel Co přát si víc i film Přání k mání majú neodolateľnú vianočnú atmosféru a vyšli spoločne v prvom adventnom týždni. Dej filmu, ktorý mal v kinách premiéru 7. decembra, sa odohráva v období adventu a vrcholí priamo na Štedrý deň. O film je rekordný záujem zo strany prevádzkovateľov kín. Len počas premiérového víkendu ho uviedlo takmer 185 kín po celej Českej republike.

Dashu v piesni sprevádza len sláčikové kvarteto a klavír, okrem témy Vianoc  nadväzuje skladba na film aj svojím názvom. Hrdina vianočného príbehu dostane od kúzelného deduška jedno prianie a nevie, čo si s ním počať. V hlavných úlohách sa predstavujú Jitka Čvančarová, Martin Myšička a Filip Antonio.

Film Přání k maní produkovala Česká televízia, do kín ho uvádza Bontonfilm. Singel Co přát si víc vydáva v digitálnom formáte Supraphon, ktorý v novembri taktiež vydal Dashin album Konečně, ktorý vznikol pod vedením producenta Davida Solaře.

O FILME

Teenager Albert je zúfalo a jednostranne zamilovaný do sestry svojho najlepšieho kamaráta Emana. Lenže Johana, ktorá si hovorí Žoán a túži študovať na francúzskej Sorbonne, o neho vôbec nestojí. Alberta teda čaká boj o srdce vysneného dievčaťa, navyše musí čeliť nečakanej roztržke svojich rodičov – kúzelníkov v miestnom varieté… a vtom sa to stane: Za dobrý skutok si môže želať jedno prianie, ktoré mu sľúbi kúzelný dedko. Podľa všetkého to naozaj funguje, ibaže ako má s jediným prianím  naložiť čo najlepšie? Ako ho ľahkovážne nepremárniť? Navyše mu ho chce vyfúknuť povrchný flákač, školský lámač dievčenských sŕdc, syn miestneho boháča a výstredného hoteliéra Bosáka. Cesta za veľkým rozhodnutím plná prekážok a zvodov sa začína…

Zdroj: TS