DASHA RUSH @ PalicaVonZVreca.

Ďalšie vydanie klubovej Techno akcie, kde to proste šlape, sa udeje už v piatok 4. mája @ Subclub. Ako hosť superstar Dasha Rush, ktorá so svojimi setmi už párkrát obehla zemegulu.

DASHA RUSH je známa hlavne ako techno DJka a producentka, no zaoberá sa aj inou hudbou a rôznymi formami umenia. Narodila sa v Moskve, momentálne už dlhšiu dobu žije v Berlíne. DJing a elektronická hudba ju očarili už keď mala asi 13, v pätnástich sa po perestrojke dostala na svoju prvú Rave Party, zanechalo to na nej silné stopy, o.i. tam bolo dovolené tancovať, čo bolo dovtedy v Rusku na koncertoch a akciách pre mladých zakázané.

Onedlho sa vďaka modelingu presťahovala do Paríža a zarobené peniaze investovala do gramcov, mašiniek a nástrojov, aby sa intenzívnejšie mohla venovať DJingu a produkovaniu vlastnej hudby. V roku 2005 si založila label Fullpanda, rok nato si tam sama vydala prvý album. Časom modeling opustila a venovala sa už len vydávaniu platní a DJským vystúpeniam, dopracovala to až k súčasnému statusu, kedy hráva 8-10 krát v mesiaci, či už Live alebo ako DJ, kluby-festivaly-umelecké eventy, je toho hodně. Napríklad, jej audiovizuálny projekt Antarctic Takt mal premiéru na festivale Berlin Atonal (2014), iba nedávno jej vyšiel ambient-drone-techno album na štýlovej značke Raster-Noton. LADA, to je názov jej iného Live projektu, kde spolupracuje s nemcom Frankom Hemmerlingom, atď.

V piatok 4. mája Dashu privítame na @PVC v Subclube, celá noc bude zvukovo dosť ´intense´, pretože okrem nej svoje sety odohrajú aj Toky & Boss, Loktibrada a Leia Drex.!!!

https://www.facebook.com/events/2015389442047173/

Zdroj: Subclub