Darkness Positive pokračujú v turné. Na každom koncerte vydražia vinyl z limitovanej edície

Darkness Positive majú za sebou prvé tri koncerty zo šnúry s príznačným názvom “Skoro som zahynul Tour 2021”. V najbližších týždňoch ich čaká ešte osem zastávok v slovenských a českých kluboch. V každom z nich dá kapela do dražby jeden vinyl z limitovanej edície, ktorá vyšla k aktuálnemu albumu Otáznik.

“Prvé tri koncerty dopadli skvele. Vzišlo z nich pozvanie na Open Jazz Fest 2022 na Zelenej Vode a vo Zvolene bola úplne neuveriteľná atmosféra. Platňa z limitky sa tam nakoniec predala za 100 eur,” teší sa bubeník Matej Richtarčík.

Špeciálnu edíciu k minuloročnému albumu Otáznik dali Darkness Positive dokopy s pomocou dizajnéra Norberta Neuschla. Obsahuje 20 kusov priesvitných desaťpalcových vinylov s úplne novým dizajnom. Unikátnosť celého hudobného nosiča spočíva v modifikovanej grafickej technike, kedy ručne nakreslený art bol prevedený do digitálnych kriviek, následne pieskovaný do skla a tlačený systémom linorytu, pričom zámernou nedokonalosťou tlače vzniklo 20 jedinečných označených diel. Inými slovami, každá platňa (resp. jej obal) vyzerá trochu ináč. 

Deväť z nich bolo dostupných cez vydavateľstvo Slnko Records, no tie sú už vypredané. Jedinú možnosť získať túto raritu tak máte práve na koncertoch Skoro Som Zahynul Tour 2021. Najbližšie v stredu 27.10. v bratislavskom Nu Spirit Bare.

Darkness Positive patria so svojou fusion rocku, funku, jazzu a rapu medzi najlepšie slovenské koncertné kapely. S pôvodným triom, ktoré tvoria Šimon Švidraň (gitara, spev), Adrián Simonides (basgitara) a Matej Richtarčík (bicie), vystupuje altsaxofonista Matej Novák, ktorý sa podieľal aj na nahrávaní polovice skladieb z albumu Otáznik. Na koncertoch však okrem už známych skladieb zaznie aj ešte nevydaná novinka New Dope ako predzvesť tretieho, čisto inštrumentálneho albumu, ktorý chce kapela nahrať ešte tento rok. A v roku 2022 vraj plánuje ďalší. Viac info čoskoro.

Skoro Som Zahynul Tour 2021
27. 10. – Bratislava, Nu Spirit Bar
28. 10. – Brno, Music Lab
29. 10. – Praha, Jazz Dock
30. 10. – Plzeň, Anděl Music Bar
6. 11. – Žilina, KC Hoffmann
11. 11. – Prešov, Libresso
12. 11. – Michalovce, Airpop Studio
13. 11. – Košice, Tabačka

Lístky na koncerty budú dostupné iba na mieste. Podrobnosti o režime, v akom sa koncerty uskutočnia (OTP alebo KZ), nájdete na Facebook eventoch a na stránkach klubov. Počas každého vystúpenia prebehne dražba jednej platne zo spomínanej limitovanej série.

 

Darkness Positive – Skoro som zahynul (video): https://youtu.be/mdzV0ngbI_M
Darkness Positive na Instagrame: https://www.instagram.com/darknesspositive/
Darkness Positive na Facebooku: https://www.facebook.com/darknesspositive

Zdroj: TS