Dark – ambient a noise U Očka!

Na štvrtkový večer 22. decembra si pre vás Funky Comrade pripravili v priestoroch hudobného klubu U Očka noc temného ambientu a noisu. Prvé zvuky akcie Dark budete môcť začuť o 21:00.

Kvôli Dark poctí návštevou Bratislavu temnejší elektronický projekt Do Shaska! z Prahy. Nebude to len zážitok pre uši, Do Shaska! si totiž dávajú záležať i na projekcii, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou ich vystúpení.

Charming Assistent je charakteristický jemne industriálnym noisom s psychadelickými pasážami a ambientom. Prispúšťajú, že rytmus, ktorý sa im sem tam dostáva do hudby, pripomína chaotické zverstvo. Po dlhšej prestávke sa tento projekt dočkal znovuzrodenia a ich prvý koncert bude práve vo štvrtok U Očka.

Ďalším z interpretov Dark-u je Noise Mortanna alias Bratislavský noisej, hrajúci tento štýl s citom a dušou, skrz nihilizmus a nenávisť voči tomuto svetu. Hovoria tomu špinavý prehnilý noise, ktorý vznikne za pomoci vecí, ktoré sú dostupné všade naokolo. Jeho pohoršenie a pobúrenie je možné vidieť aj v akčných performance, ktoré vedia byť intenzívne, ale aj chaotické.

Slavo Herman ako Casi Cada Minuto, ktorý je napríklad i súčasťou Noise Konspiracy, zahrá jeden zo svojich do detailu premyslených ambientných setov, prepletených zlovestnými dronmi, loopmi a celou škálou temnejších zvukov, ktorými nás teší po celom Slovensku už nejakú dobu.

Pred Asebestom, ktorý sa teší, že bude môcť zasa raz naplno spustiť svoj mix idm a temnejších techno polôh prepletených glitchmi, sa po polnoci udeje nevídaná improvizácia členov noisových Charming Assistant a ambientného Casi Cada Minuto.

FB: https://www.facebook.com/pages/Funky-Comrade/176345609095866
Twitter: https://twitter.com/FunkyComrade
www.funkycomrade.com

Dark

Zdroj: FunkyComrade
Publikoval: Redakcia GREGI.NET