Dark 2: Experimentálny večer U Očka je tu opäť!

Po úspešnom začiatku pravidelných večerov U Očka pod názvom Dark z decembra 2011, venovaných drsnejšej a experimentálnej súčasnej hudobnej tvorbe, elekroniky v kombinácii so živými nástrojmi, prichádza vo švrtok 2.2.2012 Dark 2.

Ako hosťom bude po pražskom projekte Do… Shaska! tentokrát varovecké duo kovtech-13, v súčasnosti pôsobiace na východe Slovenska a v Brne. Svoju produkciu charakterizujú slovami náhodné haraburdy z domácnosti, programovanie naživo, remixy svätej omše, skraty starého hi-fi systému, gitarová apokalypsa a napľutie hudbe do ksichtu. Dano z kovtech-13 príde i s ich vlastnými vizuálmi, ktorým sa venuje už pomerne dlho a je sa na čo tešit.


Charming Assistent, ktorí hraju industriálny noise s psychadelickými pasážami a ambientom, sa po naozaj skvelom decembrovom koncerte, tiež doplnenom ich vlastnými vizuálmi, rozhodli kvoli Dark 2 zatvoriť znova do skúšobne a projekt posunúť hudobne opäť o čosi ďalej.

Casi Cada Minuto, ktorého ambientný set predchádzajúci Dark otváral, teraz svoje dróny a loopy zahrá v neskoršiu hodinu a chystá sa zúčastniť i jam session, ktorá bude po decembri s najväčšou pravdepodobnosťou neoddeliteľnou súčasťou každého ďalšieho večera Dark. Na Dark popolnočnej jam session sa prepletal industrial a ambient, elektronika so živými nástrojmi, nepripravené, nenaskúšané, neopakovateľné.


Noise Mortanna aka Bratislavský noise nás všetkých prekvapil svojím podaním čistého noisového zvuku a stage performacne, ktorá sa veľmi často (nielen) v Bratislave nevidí.
Jeho dávku špinavého a prehnilého noisu, ako tomu sám vraví, si bude môcť publikum spolu s jeho netradičnou a akčnou performance vychutnať hneď na začiatku večera.

Drakh bude tým, kto svojim experimentálno-ambientno-noisovým setom zavàši večer U Očka. Okrem vydávania hudby napríklad pod značkou Noize Konspiracy je tiež členom kapely Angakutt. Okrem elektroniky sa venuje i živým dychovým nástrojom, tak sa necháme prekvapiť, či ho uvidíme hrať i na jam session pred jeho setom.

FB: https://www.facebook.com/pages/Funky-Comrade/176345609095866
Twitter: https://twitter.com/FunkyComrade

Event Dark

Zdroj: Funky Comrade
Publikoval: Redakcia GREGI.NET