Dany Moment predstavujú nový oficiálny singel s hitovým potenciálom Moje srdce

Považskobystrická kapela Dany Moment predstavuje novinku Moje srdce, ktorá vyšla v distribúcii vydavateľstva Opus. Skladba o láske na prvý pohľad vznikla v období, kedy spevák Denis Kolek túžil mať po svojom boku niekoho, o koho by sa mohol oprieť. Videoklip ku skladbe nahrávali nakrúcali na streche budovy v centre mesta.

Dany Moment si svoje uvedenie medzi širokú verejnosť nemohli pripraviť lepšie. Od svojho vzniku v roku 2019 pracovali na skladbách, ktoré podľa možností hrali aj pred publikom. Voľba na skladbu Moje srdce ako nový singel padla počas súkromného koncertu, kde zahrali hudobnému dramaturgovi Jurajovi Čurnému viacero skladieb: „Chalani zahrali niekoľko pesničiek zo svojho repertoáru a hneď na prvé počutie ma zaujala práve skladba Moje srdce. Išla z nej skvelá, pozitívna energia a má výrazný refrén. Boli v nej aj slabšie miesta, ale po vzájomnej diskusii chlapci z kapely skladbu vylepšili do súčasnej podoby. Pre mňa je to prototyp príjemného, veselého, optimistického hitu, akých nikdy nie je dosť.“

Text piesne Moje srdce opisuje príbeh muža, ktorý sa na prvý pohľad zamiloval do ženy a daroval jej svoje srdce. „Pieseň som napísal v období, kedy som túžil mať po svojom boku niekoho, o koho by som sa mohol oprieť. Chýbala mi láska. V podvedomí som si predstavoval, aké by to bolo keby ju raz stretnem. Verím, že naša myseľ je silná a dokáže si pritiahnuť všetko, pokiaľ veľmi a úprimne chce,“povedal spevák Denis Kolek. „Napokon sa tento príbeh onedlho stal skutočným…,“ dodal frontman, ktorý veľmi rád skladá precítené piesne s množstvom emócií.

Kapela Dany Moment nakrúcala videoklip v Považskej Bystrici na streche budovy v centre mesta. „Nakrúcali sme asi desať hodín počas celého dňa. Našťastie, vyšlo počasie a podarilo sa nám zachytiť aj západ slnka,“ povedali členovia kapely. Klip Moje srdce natáčal a editoval Erik Balla, s ktorým členovia kapely spolupracovali aj v minulosti. „Vyniesť všetky tie veci na strechu a spievať jednu pieseň 10 hodín dokola, bola riadna makačka. V každom prípade dúfame, že sa vám výsledok bude páčiť,“ dodali na záver.

Dany Moment

Kapela Dany Moment vznikla v roku 2019 v Považskej Bystrici, odkiaľ pochádzajú aj jej členovia: Denis Kolek (spev), Michal Sluštík (gitara), Alex Šulavík (bicie), Marek Jurčík (basgitara). Mimo pódia kapelu sprevádza manažér Andrej Juhaniak. Tvorba kapely je prevažne rocková s prvkami funku, popu, punku a hip-hopu. Kapela si vytvorila aj vlastný žáner frap-rock. Kapela sa riadi mottom: „To, čo bolo včera, už nezmeníme. To, čo bude zajtra, je ešte stále vo hviezdach. Jediné na čom záleží, je daný moment. Žijeme teraz a robíme veci tak, ako ich v daný moment cítime.“

Denis Kolek

Spevák, textár a frontman kapely. Desať rokov žil v anglickom meste Brighton, kde pracoval ako manažér v oblasti gastronómie. Popri práci sa venoval hudbe, ktorá je nevyhnutnou súčasťou jeho života. Po návrate na Slovensko sa spojil s Michalom Sluštíkom a spoločne založili kapelu Dany Moment. Rád cestuje, športuje a trávi čas v prírode. Je komunikatívny a rád sa obklopuje ľuďmi, ktorí mu dodávajú pozitívnu energiu.

Michal Sluštík

Otec a gitarista kapely. Na prvý pohľad nedostupný, no v skutočnosti prívetivý, nie ortodoxný vegan. Ku všetkému hľadá vysvetlenie, a ak sa mu to aj náhodou nepodarí, skúša to znova. S čím treba počítať, keď ho stretnete, je veľa sarkazmu. Inak veľmi technicky a pragmaticky založený človek, pre ktorého hudba nie je len ventil, ale aj životný štýl. Hudbu vníma ako piatu končatinu svojho tela.

Alex Šulavík

Bubeník. Popri hudbe pracuje v manažmente korporátnej spoločnosti. Vo veku 14 rokov sa stal členom skupiny Seventh Weapon, s ktorou odohral nespočet koncertov a aj dve turné s legendárnou kapelou Elán. Precestoval rôzne zákutia sveta a vrhol sa do aktívneho života, ktorý mu prináša množstvo prekážok, výziev ale aj skúsenosti a radosti.

Marek Jurčík

Pekelne neodolateľný basgitarista. Hudbe sa venuje od svojich siedmich rokov. Ovláda viacero hudobných nástrojov, ale práve basgitara sa stala neodlúčiteľnou súčasťou jeho života. Je to spoločenský a nekonfliktný typ človeka, s ktorým je vždy zábava.

Zdroj: TS