Daniel Hevier medzi zrkadlami a za zrkadlami

Pri príležitosti svojich 68. narodenín vystúpi Daniel Hevier po dlhšom čase v multimediálnom programe, v ktorom bude rozprávať príbehy, čítať zo svojej tvorby, listov od známych osobností, ako aj zápisky svojich vizionárskych snov. Zaspieva vlastné piesne a vystaví aj niekoľko svojich obrazov. 

Jedna z najaktívnejších a najtvorivejších osobností nášho umeleckého života. Spisovateľ, básnik, textár, výtvarník, skladateľ, kreatívec a propagátor celoživotného vzdelávania Daniel Hevier sa opäť predstaví na verejnosti v živom autorskom programe. Názov „Medzi zrkadlami a za zrkadlami“  vychádza z autorovej fascinácie tajomstvom a súvisí aj s miestom samotného predstavenia – Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca. V jednej z najkrajších koncertných sál mesta Bratislavy zahrá, zaspieva, zarecituje a porozpráva o svojom živote a tvorbe 8. decembra 2023 – dva dni po svojich 68. narodeninách, ktoré oslavuje na Sv. Mikuláša.

Písanie kníh alebo textov piesní je také osamelé remeslo. Preto z času na čas pociťujem potrebu vyjsť medzi ľudí, zhromaždiť svojich čitateľov a priaznivcov a ponúknuť im to najlepšie, čo viem. V tomto programe zaznejú okrem hovoreného slova, príbehov a básní, aj piesne v mojom podaní. Tretie médium, ktorému sa už roky venujem, je maľovanie. A preto počas programu vystavím aj niekoľko svojich obrazov. Zrkadlovú sieň som si vybral preto, lebo 8., decembra budem už dva dni 68-ročný. Človek v tomto veku sa už pozerá do zrkadiel, aký obraz seba v nich uvidí. Dúfam, že divákom a poslucháčom poskytnem zaujímavé zrkadlenie,“ vyjadril svoju potrebu Daniel Hevier, ktorý sa teší na stretnutie so svojimi čitateľmi aj poslucháčmi jeho textov.

Verejnosti sa Daniel Hevier prihovára nielen prostredníctvom svojich kníh, ktorých doteraz napísal a vydal cez sto, ako aj skrz texty obľúbených piesní. Mnohé z nich napísal pre Paľa Haberu a kapelu TEAM, medzi nimi sú hity ako Reklama na ticho, Držím ti miesto, či intímnejšie balady Team – Jeden kabát, jedna koža, jedna tvár alebo Boli sme raz milovaní, ktoré patria k jeho najobľúbenejším. Okrem toho textoval aj pre Janu Kirschner, IMT Smile, Roba Opatovského, Andyho Hryca, Janu Hubinskú, Pavla Hammela a mnohých ďalších interpretov. Čitateľ a poslucháč splynie v jednu bytosť, aby sa objavil za zrkadlom Hevierovej imaginácie v tomto multimediálnom predstavení.

Daniel Hevier – Medzi zrkadlami a za zrkadlami; 08.12.2023, Primaciálny palác – Zrkadlová sieň, Bratislava
https://www.facebook.com/events/869848054842342
https://tootoot.fm/sk/events/653a7c85a2ec3d0ef83aec21
https://www.ticketportal.sk/event/Daniel-Hevier-Medzi-zrkadlami-a-za-zrkadlami

Zdroj: TS