Damolh33 vydali a pokrstili svoj debut Swathe!

V utorok 10. januára sa podarila skvelá vec. Chalani, bratia Bernáthovci z malej obce Orechová Potôň vydali po vyše 10 rokoch na scéne ako projekt Damolh33 svoj debutový album. Album vydalo slovenské vydavateľstvo Leporelo., za ktorým stojí od roku 2009 DJ a producent Milos a nie je to žiadny výkrik do tmy. Damolh33 vydali nespočetne veľa solových EPs, remixov a majú za sebou niekoľko zaujímavých spoluprác. Ich tracky sa dostali do playlistov a chartov takých mien ako sú Richie Hawtin, Troy Pierce a ďalší.

Swathe - Damohl33

Ako sa na správny album patrí, prebehol aj krst. Krstilo sa len 3 dni po vydaní albumu v piatok 13. januára v priestoroch bratislavského Nu Spirit Clubu v rámci Leporelo_FM Party, ktorú už vyše dvoch rokov úspešne organizujú v tomto klube Milos so svojím dlhoročným kolegom Skankom. Damolh33 najprv odprezentovali svoj debut Swathe v asi jeden a pol hodinovom sete a potom im ho pokrstil vzácny host, DJ, producent a zakľadateľ vychyteného housového labelu Yore Records Andy Vaz.

Swathe - Damohl33

Čo ešte dodat? Album obsahuje 8 trackov a štýlovo tu nájdete IDM elektroniku, minimal, techhouse, deephouse, ale aj hip-hopový beat. Zdá sa, že ľudia takýto album dokážu oceniť a ukázali to nielen reakcie na set v podaní Damolh33 alebo na darované CD, ale aj niektorých producentov a DJ-ov z celého sveta. Tu sú niektoré z nich:

Jason Glanville (Multivittamins / UK) – “Excellent album….was pleasantly surprised with what i heard and was expecting something so much more quirky from Damolh33’s studio. Whirl, Quil and TuaTua will get plenty of playtime from me. 5 stars for Damol33 & Leporelo”

Berk Offset (9Volt-Musik / Musik Krause / GER) – “Wow, great to hear this wide musical range, again a well produced damolh33 release full of emotions!”

Tomas Jirku (Force Inc. / Klang / CAN) – “Fantastic! I especially love „Anthem“, „Mel Two“, and „Live2Four“. Great for adventurous DJs… Who says people always have to dance in a club?”

Tilman (Klamauk / GER) – „wonderfull first album from damohl33. very interesting to listen to it again and again, never getting boring. keep up the good work and thank you …“

Breeth (4elements / SK) – “Really nice one! Many good tracks on this album. I like the sound and surely some of the tunes appear in my radio show. Thanks for sending.”

Michael L Penman (Leporelo. / UK) – “great release full support”

Swathe - Damohl33

Na album sa môžu tešiť predplatitelia časopisu Wave (www.wavemag.eu), ktorí album dostanú CD albumu Swathe ako prílohu k januárovému vydaniu a pre všetkých ostatných je momentálne album exkluzívne k dispozícií v najväčšom online shope s elektronickou hudbou Beatport (https://www.beatport.com/#release/swathe/853450).

www.leporelo.sk
www.facebook.com/leporelolabel
www.twitter.com/leporelolabel
www.facebook.com/damolh33
www.soundcloud.com/leporelo

Zdroj: Leporelo
Publikoval: Redakcia GREGI.NET