Ďalšia výzva zvládnutá. Robert Burian prichádza s remixom legendárnej skladby Zima na saniach

Skladbu Zima na saniach naspieval Michal Dočolomanský v roku 1977 a po prvýkrát sa na nosičoch objavila o dva roky neskôr. Od tej doby sa objavilo viacero verzií, tú tohtoročnú pripravil slovenský DJ a producent Robert Burian a hneď v dvoch verziách – pre rádiá a pre tanečné parkety.

“Zima je jedným z mojich obľúbených ročných období a vždy mi premieta film z čias, keď som bol ešte dieťa a tešil som sa už len z toho, že napadol sneh. Tešil som sa, že je všetko krásne biele a jediné, čo som mal na starosti bolo vytiahnuť sánky a vychutnať si úžasný detský svet, na ktorý budem vždy rád spomínať,“ povedal R. Burian. „K tomuto obdobiu v mojom živote sa viažu ale aj spomienky na pesničky, ktoré poznáme snáď všetci a ja som úprimne rád, že ich legendy slovenskej populárnej hudby zložili. Každá z týchto skladieb, ktorá vznikla v minulom storočí bola jedinečná a tým, že ja doslova zbožňujem ten magický zážitok, ktorý mi tieto skladby zakaždým prinášajú, tak som sa rozhodol ich pripomínať v podobe remixov všetkým generáciám,“ dodal.

Legendárna bigbandová skladba s detským zborom patrí do kategórie, ktoré sú pre Roberta Buriana na jednej strane veľkou radosťou, na druhej je to jedna z najnáročnejších remixových prác, akú si možno predstaviť. „Bigband je špecifický v tom, že každý jeden tón každého jedného nástroja musím pochopiť a spracovať tak, aby výsledok bol prejavom úcty voči pôvodnému autorom Pavlovi Zelenayovi a Tomášovi Janovicovi,“ vysvetľuje producent. Aj s ohľadom na náročnosť prípravy prichádza remix krátko pred Vianocami.

„Verím, že vždy keď budete počuť túto skladbu, tak si spoločne zaspomíname na bezstarostné detské časy,” dodal na záver DJ a producent Robert Burian.

Zdroj: TS