Daft Punk – Random Access Memories zadarmo na vypočutie na iTunes.

Po ôsmych rokoch netrpezlivého čakania vychádza 20. mája 2013 štvrtý štúdiový album DAFT PUNK „RANDOM ACCESS MEMORIES“. Prvý singel GET LUCKY sa okamžite po vydaní vyšplhal na prvé miesto všetkých digitálnych singlových hitparád, vrátane Slovenska. V rádiových airplay rebríčkoch láme všetky debutové rekordy.

streaming albumu zadarmo na iTunes – https://www.itunes.com/daftpunk

Ako vznikla kapela Daft Punk? Celú situáciu pred 15timi rokmi popísal vyšší a chudší člen kapely Thomas Bangalter 25 slovami: „Stretli sme sa v škole a začali počúvať muziku. Urobili sme nejaké rockové nahrávky, ktoré nás ale nudili a kúpili sme si sampler. Tak sme tu.“

V súčasnom celosvetovom nadšení z nového singla GET LUCKY je celkom ľahké zabudnúť, že od vydania DA FUNK v máji 1995 má za sebou kapela a jej dvaja členovia Thomas Bangalter a Guy-Manuel de Homem Christo (predtým známy pod pseudonymom Gee-Man) dosť bohatú históriu. Ich prvému  albumu HOMEWORK (názov „domáca práca“ dostalo CD podľa toho, že ho Daft Punk nahrávali doma) sa darilo veľmi dobre a do dnešného dňa je považovaný za jeden z najvplyvnejších tanečných albumov deväťdesiatych rokov. Z neho pochádza i megahit AROUND THE WORLD, ktorý je preslávený svojimi podmanivo sa opakujúcimi slovami názvu piesne. Aj ďalší album DISCOVERY z roku 2011 sa predával veľmi dobre, kluby a hitparády po celom svete ovládla hitovka ONE MORE TIME a singel spolu s CD získali niekoľko platinových platní a desiatky zlatých ocenení za predaj. Ich ostatné radové CD HUMAN AFTER ALL (v prípade, že nepočítame hodnotný a pre kapelu netypicky orchestrálny soundtrack k filmu TRON: LEGACY), bolo nominované na cenu Grammy v kategórii Dance. A teraz už samozrejme celý svet čaká, s čím novým a unikátnym príde kapela po dlhých ôsmych rokoch a aké prekvapenie na nás „roboti“ chystajú na svojom albume RANDOM ACCESS MEMORIES, ktorý vyjde 20. marca na značke COLUMBIA RECORDS.

S narastajúcim očakávaním je samozrejme okolo neho, tak ako vždy veľké množstvo špekulácií, tajností a dohadov. Čo ale vieme určite? Album bude obsahovať 13 skladieb vrátane prvého singla GET LUCKY, ktorý sa iba pár minút po vydaní 19. apríla dostal na prvé miesto iTunes singlovej hitparády vo viac ako 55 krajinách vrátane Slovenskej a Českej republiky! Je nutné poznamenať, že sa ešte stále drží na prvých priečkach. Skladbu okamžite do svojich playlistov nasadili najvplyvnejšie rádiá po celkom svete, v prvom týždni singel zlomil všetky debutové rekordy a tak nie je pochybností o tom, že letný megahit je už na svete!

Zmenou oproti predchádzajúcim albumom je fakt, že hudba tentokrát nie je postavená na samploch, ale živých nástrojoch a vychádza z hudobných smerov 70. a 80. rokov, kedy svetu vládlo disco a funky. Ďalším faktom, ktorý potvrdili aj samotní Daft Punk sú spolupracovníci, ktorí na nahrávke spolupracovali: Pharell Williams, Julian Casablancas (frontman kapely The STrokes), Panda Bear, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Paul Williams a Chilly Gonzales.

Neodolateľnú videoupútavku na celý album dnes Daft Punk zverenili na Youtube – https://smarturl.it/RAMunbox a od dnešného dňa je celý album k dispozícii zadarmo na vypočutie na iTunes https://www.itunes.com/daftpunk

TRACKLISTING „RANDOM ACCESS MEMORIES“:
Give Life Back To Music
The Game Of Love
Giorgio By Morodor
Within
Instant Crush
Lose Yourself To Dance
Touch
Get Lucky
Beyond
Motherboard
Fragments Of Time
Doin’ It Right
Contact

Zdroj: Sony Music Entertainment