Dada Life s novým albumom na MAGNETIC festivale!

Hudební gurmáni DADA LIFE ze Švédska navštíví v prosinci opět Prahu! Tentokrát představí 14.12.2012 v rámci MAGNETIC festivalu své zbrusu nové album The Rules Of Dada, které je výsledkem jejich tříleté tvorby.

Některé chuťovky z tohoto jedenáctichodového alba jsme mohli průběžně slyšet už např. při jejich premiéře v květnu v Praze nebo pod širým nebem coby headlinery festivalu Mácháč 2012.

Jako singly už vyšly dříve skladby: Kick Out The Epic Motherf**ker, Happy Violence, Rolling Stones T-Shirt a Feed The Dada. Vstupenky na MAGNETIC festival zakoupíte v síti Ticketpro.

Rozhovor:

Q: Kde jste se vy dva potkali a jak odstartovala vaše hudební spolupráce?
Dada Life: Potkali jsme se na jedné soutěži ve vaření. My oba máme vaření moc rádi, což si asi každý všiml na našem Twitteru.
V té době jsme měli oba vlastní projekty, kterým jsme se věnovali, ale brzy jsme si uvědomili, že pokud chceme fungovat jako duo, což je finále mnohem zábavnější, tak se musíme koncentrovat pouze na Dada Life. Hraní sólo byla strašná nuda, ani ve studiu nás to každého moc nebavilo. Když jsme na to dva, všechno je jiné – je to jako taková malá továrna. Vše je dvojnásob efektivnější.

Q: Užíváte si více produkování skladeb nebo jejich hraní?
Dada Life: Pokud hodně hrajete, máte velkou potřebu skládat. Pokud hodně produkujete, chcete ty tracky zase někde hodně hrát. Je to neustálá nerovnováha, což je správné.

Q: Kdy nastala ta chvíle, že jste se odpoutali od svých sólových projektů a řekli si, že teď budete Dada Life? Po jaké skladbě to přišlo?
Dada Life: Nemyslíme si, že se to stalo přes noc. Začali jsme hrát více spolu a to je pak těžší se věnovat sólovým projektům. Byla to přirozená cesta.


Q: V tom, co děláte, je vidět, že si to užíváte a berete to hodně s humorem. Co se ale týče produkce a hraní, tak jste v těchto věcech hodně striktní a dodržujete přísně svá pravidla, což si trochu odporuje. Jak jste k tomu dospěli?
Dada Life: Nyní je vše hlavně trochu jinak než v době, kdy jsme začínali. Ve chvíli, kdy se dostanete více do hudebního průmyslu, jste najednou zahlceni vším možným. Dnes je všechno uvolněnější, je více času, potkáváte více lidí z vaší branže a je to celé větší zábava. Myslím, že je to hlavně kvůli USA, kde je nyní druhá vlna elektronické hudby a žene to vše opět kupředu.

Q: Kdo to způsobil?
Dada Life: Nemyslel jsem konkrétní lidi z oboru – producenty nebo DJs. Jde o celou taneční scénu a chování lidí. Máme také teorii, že za to částečně může i Twitter. Když Twitter začal, všichni byli najednou propojeni, začali plánovat společně, dozvídali se více o hudbě, nových klubech apod.

Q: A z vašeho hudebního pohledu si stojí scéna v USA a Evropě jak?
Dada Life: Je to rozhodně velký rozdíl. Ale na druhou stranu je rozdíl v různých částech USA a také v různých částech Evropy, takže je těžké to nějak definovat.

Q: Oba jste ze severu Evropy. Poslouchali jste někdy black metal nebo jiné druhy metalu?
Dada Life: Punk ano, metal ne. Metal je pro nás pořád takový uhlazený. (smích)

Q: Vyděláváte více na produkci nebo na vystupování?
Dada Life: Na vystupování. Takhle to má dnes většina DJs.

Q: Chystáte se vydat na vašem labelu také tracky někoho jiného?
Dada Life: Zatím nám nic fantastického pod ruku nepřišlo. Uvažujeme o tom, ale zatím ne.

Q: Který track vás podle vašeho názoru nejvíce proslavil?
Dada Life: Asi Kick Out The Epic. Dostal se na první místo v Beatportu za jeden den a zůstal tam po dva týdny. Slyšeli jsme ho jeden čas snad úplně všude.

Zdroj: Live61