Da Fresh mieri do Bratislavy!

Francúzsky DJ, producent a remixér v jednej osobe, pán ktorý vystupuje pod pseudonymom Da Fresh, si to týždeň pred Vianocami namieri priamo do Bratislavy, dňa 17. decembra odohrá svoj set v klube Empire na party Da Fresh Exclusive.

My Vám v krátkosti prinášame jeho biografiu a časť jeho discografie. Ide o klasický príbeh mladého muža, ktorý vyrastal v 80. rokoch. Narodil sa v malom provinčnom mestečku, v rodine, ktorá milovala klasickú hudbu, jeho brat bol napr. učiteľ a predajca hudobných nástrojov. Arnaud (jeho pravé meno) tak rýchlo skombinoval vášeň pre hudbu s nadmernou záľubou pre počítače a hudobné nástroje. Neskôr sa neúspešne pokúšal o založenie rockovej kapely avšak  počas strednej školy aj vplyvom svojich spolužiakov podľahne hudobnej vlne 90.tych rokov (The Cure, Anne Clark, Depeche Mode…). Fascinovaný albumom „Homework“ od Daft Punk alebo „Pansoul“ od Motorbass sa počas štúdia na umeleckej škole rozhodol, že pod nickom Da Fresh začne produkovať svoje prvé sólové skladby. Rozhodol sa , že bude tvrdo makať na svojej kariére a bude čo najrýchlejšie produkovať hudobné tituly, ktoré mu otvoria dvere do medzinárodnej elektronickej hudobnej scény.

Da Fresh

Jeho prvý album s názvom „Supa Feeling“, ktorý vyšiel v roku 2002 vo vydavateľstve Weaked Records so sídlom v Lyone zaznamenal vynikajúce ohlasy, taktiež s neskorším hitom „Fuckin Track“.

Potom sa začal venovať DJingu na plný uväzok ale popri tom sa drží svojho obľúbeného remesla ako producent a remixér. Svojími trackmi sa vždy orientuje na originálnosť a účinnosť a vydáva ďalšie množstvo skladieb (Broken Dream, Spaghetti Groove, Tattoo, Age Of Love, Yesterday, Right On Time, Limoncello, Once Again…) a remixov na renomovaných labeloch (1605, Definitive, Toolroom, Armada, Funk Farm, Hot Fingers, BluFin, Moonbeam Digital…). Neskôr zakladá svoj vlastný label pod názvom „Freshin Recosrds“.

Ak by sme mali charakterizovať jeho súčasný sound, pohybuje najmä v oblasti techna, prípadne tech-housu a jeho tracky supportujú napr. páni:  DJ Tonio, Jay Lumen, Egor Boss, AnGy KoRe, Spartaque, Max Bett, atď…

V prípade, že máte záujem dozvedieť sa viac o jeho tvorbe, nech sa páči, tu sú jeho linky na webstránky či sociálne siete:
https://www.da-fresh.com
https://twitter.com/Da_Fresh
https://www.facebook.com/dafreshdafresh
https://www.youtube.com/dafreshdafresh
https://soundcloud.com/dafresh
https://www.mixcloud.com/dafresh

Da Freshovi budú 17. decembra 2011 v bratislavskom Empire klube sekudovať domáci DJs, konkrétne posádka: Paulo Mewini (paulomewini.com), Beat (facebook.com/djbeat.sk) a LaCerta (lacerta.sk), ktorých aktuálne sety predstavíme čoskoro.

Da Fresh Exclusive
Empire club Bratislava (SK), Župné námestie č.3
17. December 2011
Entry: 8 Eur (možnosť rezervovať si lístky na: paulomewini@gmail.com)
DA FRESH (FR)
Paulo Mewini (SK)
Beat (SK)
LaCerta (SK)

Da Fresh

Zdroj: Empire
Publikoval: Redakcia GREGI.NET