Cyperskú kapelu Barebone manažuje Košičanka žijúca v Prahe.

So svojim prvým albumom nazvaným Bite The Apple sa hlási cyperská kapela Barebone. Muzikanti, ktorí sú doma nielen na rodnom Cypre, ale zabývali sa už aj na Slovensku, v USA, Grécku i Čechách svoju päť pesničkovú novinku nahrávali v troch štátoch.

„Cédečko vznikalo na Cypre, v Grécku a v USA. V Los Angeles ho zmixoval a produkoval náš gitarista George Solonos. V Amerike je dosť známy, spolupracoval so svetovou špičkou, ako napríklad Quincy Jones, Boy George, so skupinami Mötley Crüe, Iron Maiden a napísal hudbu do mnohých filmov. Teraz v poslednom čase napríklad do krátkometrážneho westernu Calico Queens s Danny Trejom a do filmu Apple of My Eye s legendárnym Burtom Reynoldsom. Autorom obalu je Miro Čirka zo sereďskej Randal Group Production,“ predstavuje svojich Cyperčanov ich manažérka Zuzana Kristová, Košičanka žijúca striedavo v Prahe a na Cypre.

Skladba inšpirovaná vraždou

Na debute je aj skladba Since You’re Gone o životnej tragédii cyperského MMA šampióna, amatérskeho majstra sveta Stefanosa Charalambousa, ktorý tragicky prišiel o brata. „V afekte ho zastrelil otec jeho priateľky. Pod vplyvom tejto tragédie sa Stefanos rozhodol, že sa začne venovať bojovým umeniam a dostal sa až na špičku. K tejto skladbe budeme v júli točiť klip,“ hovorí manažérka.

Edge of the Blade – ďalšia skladba z tohoto albumu sa stala znelkou filmového festivalu Festival de Cine Chipriota y Griego, ktorý v týchto dňoch prebieha v španielskej Barcelone.

Pri zrode cyperskej kapely stál Kuko

Krstným otcom cyperskej novinky je Peter „Kuko“ Hrivňák z kapely Horkýže Slíže, ktorý ju pokrstil štýlovo – cyperským ovocným brandy Zivania v Pardubiciach po koncerte. „Kuka sme oslovili preto, lebo stál pri zrode Barebone. Veľmi nám pomohol, s ním sme spravili prvý prelomový cover pesničky Chop Suey od System Of A Down, ktorý sme potom hrávali so Slížami aj s Polemicom a Barebone to vtedy dosť naštartovalo. Kuko je človek, ktorý si zaslúži všetkú pozornosť sveta. Napriek tomu, že aká je obrovská osobnosť a rock star je veľmi skromný a má našu vďaku do konca života. Pre nás je veľká česť, že to prijal a pokrstil nám album, veľmi si ho vážime,“ teší sa Zuzana.

Album kvarteta fungujúceho v zložení Constantinos Constantinou (spev), George Solonos (gitara), Constantinos Pavlides (bicie) a Takis Foitos (basa) je online na adrese https://l.facebook.com/.

krst: https://www.youtube.com/watch?v=VdVdzl8pyUg&feature=youtu.be
klip: na albume je aj skladba Black Medicine https://www.youtube.com/watch?v=I09G_LTv_kg

http://bareboneband.eu/
https://www.georgesolonosmusic.com/

Zdroj: Natália Novotná
foto: Miro Čirka,  Natália Novotná