Cryptopsy, Disgorge a Jungle Rot sa predstavia v Prahe, Ostrave a Bratislave!

Slit Your Guts, CRYPTOPSY se po osmileté odmlce vrací do Prahy! Šest let od poslední klubové zastávky v Čechách (resp. na Moravě) a dvacet let od vydání debutního alba ‚Blasphemy Made Flesh‘ se můžete těšit na kanadskou smršť technického death metalu, hnanou jedním z nejlepších bubeníků death metalové historie Flo Mounierem!

Jistě netřeba připomínat, že zmiňovaný debut následovaly další tři nahrávky, jež patří ke klasikám death metalové pokladnice. Navzdory svému názvu brutální ‚None so Vile‘, přelomová ‚Whisper Supremacy‘ a technická ‚And Then You’ll Beg‘ pasovaly CRYPTOPSY do pozice legendy, následované legií kapel z celého světa a spolu-definující významnou kanadskou (repektive Quebeckou) death metalovou scénu.

Cryptopsy foto1

Stejně tak nelze zastírat, že po přelomu tisíciletí kapela ztratila jako příslovečná hydra několik hlav a po odchodu klíčového skladatele Jon Levasseura vydala dvě alba, kterými své věrné fanoušky příliš nepotěšila. Ovšem povedlo se jí to, co se většině kapel nepodaří, s Levasseurovým návratem na pozici skladatele a s novým pevně usazeným vokalistou Mattem McGachym nahrála v roce 2012 vynikající eponymní album, hlásící se ke kořenům kapely a znovu nakopávajícím její motor na plné obrátky. A jak prokázala poslední bouřlivá živá vystoupení CRYPTOPSY na naší festivalové scéně, i živě mají rozhodně ještě co nabídnout!

Společné turné s CRYPTOPSY jede kapela celosvětově proslulá jako jedna z nejbrutálnějších v historii; spolu s Deeds of Flesh vlajková loď kultovního labelu Unique Leader – kalifornští DISGORGE! Po odmlce mezi léty 2005 – 2011 se DISGORGE, ač se oficiálně nikdy nerozpadli, vrátili se zakládajícím Ricky Myersem a kytaristou Diegem Sachezem, který v kapele působil od nahrávání kultovní desky ‚She Lay Gutted‘. Fanoušky vokalisty Mattiho Waye, který se krvavým písmem zapsal do brutal death metalové kroniky legendárními výkony na prvních dvou albech, jistě potěší, že současným vokalistou je Angel Ochoa, znamý na BDM scéně neuvěřitelně kanálními výkony v kapele Condemned.

Disgorge foto1

Všichni fanoušci ‚Effigy of the Forgotten‘ by se měli připravit na nejnatlakovanější, nejnasypanější, technicky nejnamáklejší a nejhrubší variace na tuhle death metalovou bibli, protože zejména o tom DISGORGE vždycky byli. Ale DISGORGE rozhodně neustrnuli v čase, každá jejich deska překonává tu předchozí, a to by mělo platit i o té nadcházející, stejně jako o jejich aktuální koncertní formě. Pět hodin denně ve zkušebně jako příprava na nahrávání desky ‚Consume the Forsaken‘ a následující turné svědčí o svém. S klidem lze prohlásit, že léty prověřená vůle dodat fanouškům extrémní metal na hranici možností je největší devízou kalifornského řeznického kultu.

Třetí kapelou v rámci turné jsou američtí veteráni JUNGLE ROT, hrající old schoolový death metal, doplněný o kvílivá thrashová sóla. Detaily jednotlivých zastávek turné naleznete v jednotlivých facebookových eventech a na webu https://obscure.cz.

Turné má dvě zastávky v ČR, konkrétně 8. září v klubu Modrá Vopice v Praze, následujícího dne v ostravském Barráku a 10. září pak zamíří na Slovensko do Bratislavského Randalu. Specialitou pražské zastávky je možnost rezervace vstupenek! Vstupenky na koncert v Modré Vopici nejsou dostupné v běžném předprodeji, ale je možné je rezervovat za cenu vstupenky na místě (399,-) pro vyzvednutí na místě. Vstupenky (max dvě na osobu) lze rezervovat na adrese tickets@obscure.cz a k vyzvednutí budou v místě konání v den koncertu od 18.00 do 19.00. Nevyzvednutá rezervace propadá a lístky z ní jdou do běžného prodeje na místě.

Více informací na webu www.obscure.cz.

CRYPTOPSY (can)
DISGORGE (usa)
JUNGLE ROT (usa)
8. 9. 2014 Praha, Modrá Vopice
9. 9. 2014 Ostrava, Barrák
10. 9. 2014 Bratislava, Randal
linky na eventy: Praha | Ostrava | Bratislava

Plakat_Cryptopsy

Zdroj: Obcure Promotion