Čo vás čaká v KC Dunaj tento týždeň?

Program v skratke na tento týždeň: Café Europa, .wb + friends, koncert Obake feat. Trevor Dunn a Mombu, workshop Európa pre občanov, Jazyková kaviareň, koncert kapiel Žena z lesoparku a King Shaolin, Literárny cirkus, koncert La Fanfare en Pétard a Malalata Sound System, afterparty akcie Million Marihuana March.

Bar máme otvorený každý deň od 16.00, k dispozícii je free wifi ako aj krásny výhľad z terasy. Pohodlne sa môžete uvelebiť na Tuli vakoch.  Na 4. poschodí je otvorený design shop ´Slávica´, kde nájdete kopec čerstvých dizajnérskych vecičiek.

30.4. (po), 17.30 Café Európa diskusia (vstup je voľný / bar)
Café Európa je ideálnym priestorom na diskusiu o témach, ktoré sa týkajú jednotlivca, ale majú Európsky rozmer. Formát diskusií vznikol pod patronátom Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku v roku 2010. Café Európa debaty sú určené pre širokú verejnosť a ich cieľom je zvýšiť povedomie a podporiť spoločenskú diskusiu na vybrané otázky týkajúce sa EÚ a jej členských štátov. Publikum má možnosť vypočuť si argumenty odborníkov, zapojiť sa do debaty, klásť otázky a nakoniec si na základe prezentovaných informácií vytvoriť na tému vlastný názor … to všetko v príjemnej atmosfére kaviarne. Zákusok s kávou prípadne čajom je na nás!

Téma: Európske ženy potrebujú kvóty – Potrebujú ženy kvóty na posilnenie ich pozície v spoločnosti? Je postavenie žien stále nedostatočné a ak áno, z akého dôvodu? Potrebujú pozitívnu formu diskriminácie? Prečo by malo byť viac žien vo vedúcich pozíciách štátnych podnikov? Nie je úloha ženy v spoločnosti a v rodine predsa len na úplne inom mieste? Príďte si vypočuť odborné argumenty, kde jeden diskutér bude túto iniciatívu obhajovať a druhý bude proti. Do diskusie pri kávičke sa samozrejme môžete zapojiť aj vy.

30.4.(po), 22.00 .wb + friends party (1 € na mieste / bar)
Eklektická zmes tanečnej „urban music“ v Dunaj˜ Bare s našim rezidentom dj-om .wb a jeho hosťami za symbolické vstupné.


1.5. (ut) 20.00 Obake feat. Trevor Dunn (IT, HU, USA) + Mombu (IT) koncert (5 € študenti, 7 € na mieste / sála)
Japonský názov, medzinárodné obsadenie: temná, no nápaditá drone-metalová fúzia s ambientnou elektronikou, math-rockom, noisom a operou pripomenie Sunn O))), Earth, Ashra Tempel, ale zaujme aj fanúšikov takých rozdielnych kapiel ako Slayer, Melvins a Coil.

2.5. (st), 10.00 Európa pre občanov workshop (na účasť je nutné sa prihlásiť / konferenčná miestnosť)
Informačný seminár k výzvam 1. júna. Workshop je určený pre záujemcov zo stredného a východného Slovenska, plánujúcich žiadosti o podporu z programu Európa pre občanov, a to konkrétne vo výzvach s uzávierkou 1. júna:
Opatrenie 1. 1. − Stretnutia občanov v rámci družobných partnerstiev miest.
Akcia 4 − Aktívna európska pamiatka.
Na podujatí sa môžu zúčastniť zástupcovia samospráv ako aj organizácií občianskej spoločnosti. Program bude upravený podľa reálneho záujmu, teda prosím, vo svojej prihláške indikujte, o ktoré opatrenie máte záujem. Na seminár je možné sa prihlásiť do 30. 4. 2012 na adrese office@europapreobcanov.sk.

2.5. (st), 17.30→19.00 Jazyková kaviareň stretnutie (vstup je voľný / bar)
Stretnutie záujemcov o rozhovor v cudzích jazykoch sa koná každú prvú stredu v mesiaci. Radi hovoríte nejakým cudzím jazykom? V príjemnom prostredí sa môžete porozprávať po bulharsky alebo v inom jazyku s predstaviteľom z niektorého zo zahraničných kultúrnych inštitútov v Bratislave a tak si precvičovať jazykové schopnosti.


2.5. (st) 20.00 Žena z lesoparku feat. King Shaolin koncert (5 € na mieste / sála)
Kapela Žena z lesoparku združená okolo Petra Nováka alias Šarkana, ktorá bola vždy stálicou slovenskej rock pop scény a mala vždy blízko funkovému ponímaniu rockovej hudby sa predstaví v KC Dunaj, ako prvá však vystúpi mladá kapela King Shaolin, založená spevákom a gitaristom Nicom v lete roku 2011. King Shaolin prinesie farebnú zmes soulu funky a popu, zabalenú do gitarových riffov a rockovej špiny. Veríme, že celý večer bude plný neutíchajúcej energie a pohody.

3.5. (št), 20.00 Literárny cirkus: Vráťa Brabenec + Ondřej Mrázek literatúra, koncert (4 € na mieste / sála)
Kabaret s piesňami Voskovca a Wericha v podaní členov skupín Plastic People of the Universe a Taliband. Hudobný hosť Michal Špína. Básne sú neprístupné mládeži do 18 rokov.


4.5. (pi), 20.00 La Fanfare en Pétard (FR) + Malalata Sound System koncert party (7 € na mieste, 5 € v predpredaji KC Dunaj, tixy.sk, Interticket / sála)
Šialení francúzi hrajú hiphop, ragga, jazz, elektro aj dub – a to všetko piati dychári a jeden perkusionista. Neskutočný žúr. Šesť členná šialená energická bomba pochodového dychového orchestra zo Štrasburgu vo Francúzsku zaručuje jedinečný zážitok. Neočakávajte, že pri kapele La Fanfare En Pétard budete v pokoji počúvať príjemnú muziku. Majú totiž vo zvyku premeniť ulicu na tanečný parket. Ich búrlivá show, ktorú predvedú pred koncertom priamo v uliciach mesta Bratislavy je zmesou ragga, ska, dub a hip-hopu. Šesť típkov vždy oblečených v červenej a čiernej farbe ponúknu neuveriteľnú eklektickú zmes melódií. Dychovka s medzinárodnou príchuťou, radostná až miestami nepríčetná kapela vás unaví svojou energiou.

O afterparty sa postará Malalata Sound System
Zloženie kapely:
Philippe „Gaston“ Rieger: spev, alt-saxofón
Paul Barbieri: spev, trúbka
Christophe Rieger: tenor-saxofón
Guillaume Nuss: trombón
Samuel Klein: malý bubon (rytmičák)
Nicolas Demelt: veľký bubon


5.5. (so), 21.00 Million Marihuana March koncert (3 € na mieste / sála)
V tento istý deň sa na Námestí slobody v Bratislave uskutoční už štvrtý ročník akcie Bratislava Million Marihuana March. Afterparty v KC Dunaj. www.dekriminalizacia.sk

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET