Čo vás čaká v KC Dunaj tento týždeň?

Program v skratke na tento týždeň: sprievodné programy podujatia Dúhový Pride 2012 (Blues Night, premietanie filmu Chlapi, Hrdinovia, teplí Náckovia, večer tanečného divadla, premietanie filmu Daddy and Papa, workshop Ako vyrobiť transparent, Update kultového oblečenia, diskusia s Powercouple – Petrom Bebjakom a Andrejom Dúbravským, výstava Terezy Davle a Maty Dio + oficiálna afterparty s Bruno Benetton Free band, B- Complex atď.), FilmBar Nostalgia, Jazyková kaviareň, Metamkine, Literárny klub, Radko Obratko + Iwan, iHRYsko.

Bar máme otvorený každý deň od 16.00, k dispozícii je free wifi ako aj krásny výhľad z terasy. Pohodlne sa môžete uvelebiť na Tuli vakoch. Na 4. poschodí je otvorený design shop ´Slávica´, kde nájdete kopec čerstvých dizajnérskych vecičiek.

4.6. (po), 20.00 Dúhový Pride: Blues Night koncert (4 € na mieste / bar)
Milan Konfrater Band: Skupina gitaristu, speváka, autora hudby a textov. Milan Konfráter má rád blues, jeho korene, ale aj elektrickú podobu. Prídťe si vypočuť držiteľa titulu Bluesman roka 2011 na vlastné uši!
Erich Boboš Procházka a Marek Wolf, special guest: Jerguš Oravec: Famózne blues v podaní najznámejšieho ústneho harmonikára Ericha Boboša Procházku a skvelého gitaristu Mareka Wolfa. Ako to znie, keď spojíme harmoniku so spevom pripomínajúcim Davida Gilmoura z Pink Floyd a celé to podlejeme gitarou? Prídte sa pozrieť a vypočuť!

5.6. (ut), 19.30 FilmBar Nostalgia: Zlomené kvety (USA, 2005) kino (2 € na mieste / sála)
Bill Murray v smutnej komédii „kráľa nezávislého filmu“ o starnúcom donchuanovi v depresii, ktorá získala Veľkú cenu poroty na MFF Cannes 2005. Päťdesiatnik Don Johnston apaticky prijme, keď ho opustí milenka Sherry, i tvrdenie z anonymného listu, že je otcom 19-ročného syna, o ktorom nevedel. Na radu svojho priateľa, černošského suseda s detektívnymi sklonmi, sa napokon vydá na cestu za 5 potenciálnymi matkami svojho syna… Jarmusch opäť mieša svoj nenapodobiteľný koktejl z nostalgie, irónie a humoru. Réžia: Jim Jarmusch, rok výroby: 2005, 106 min., anglická verzia, titulky, MN

5.6. (ut), 21.30 Dúhový Pride: Chlapi, Hrdinovia, teplí Náckovia (Nemecko, 2005) kino (2,5 € na mieste / sála)
Männer, Helden, schwule Nazis (Chlapi, Hrdinovia, teplí Náckovia), réžia: Rosa von Praunheim, Nemecko, 2005, 71 min., slovenské titulky. V rámci tradičných utorkových kino večerov v Dunaji premieta Dúhový PRIDE pod hlavičkou Nostalgie kontroverzný film Männer, Helden, schwule Nazis.Muži, ktorí milujú mužov a radikálne pravicové idey. Napínavý a vysoko informatívny film o tabuizovanej téme sa snaží odkryť zásadný rozpor: Ako môžu existovať geji neonacisti, kď nacizmus gejov systematicky prenasledoval a vyvražďoval? Pátranie po odpovedi nás spolu zavedie aj do histórie nacistického hnutia.
6.6. (st), 17.30→19.00 Jazyková kaviareň stretnutie (vstup je voľný / bar)
Stretnutie záujemcov o rozhovor v cudzích jazykoch sa koná každú prvú stredu v mesiaci. Radi hovoríte nejakým cudzím jazykom? V príjemnom prostredí sa môžete porozprávať po bulharsky, po nemecky, po francúzsky alebo v inom jazyku s predstaviteľom z niektorého zo zahraničných kultúrnych inštitútov v Bratislave a tak si precvičovať jazykové schopnosti.
6.6. (st), 20.00 Metamkine (FR), multimediálna performance, koncert (6 € na mieste, 4 € študenti / sála)
Legendárna hudobno-kinematická formácia, vo francúzštine známa tiež pod krkolomným názvom La Cellule d’Intervention Metamkine, tento rok oslavuje štvrťstoročnicu a diváci ich konečne budú môcť vidieť aj u nás.
6.6. (st), 20.30 Dúhový Pride: večer tanečného divadla divadlo, kino (3 € na mieste / 2. poschodie)
Tanečné divadlo CieLaroque (AT) – Think Fish (25 min.) – Krátky, vtipný, absurdný mužský duet na tému medziľudských vzťahov a komunikácie, ktorá často môže viesť k nedorozumieniam. Príbeh ignoranta, muža a akvária. Vidíme pár, dvoch mužov. Máme pocit, že to, čo vidíme v skutočnosti nemôže byť ideálne…
Tanečný film, Darkroom (20 min.), Juraj Korec, Peter Babjak – Šiesti muži vystupujú z tmy. Ako zjavenie sa vynárajú z útrob opustenej plavárne. Čakajú jeden na druhého. Tma ich oslobodzuje, prebúdza v nich ich vášeň. Ponúka sa nám pohľad do najintímnejších častí mužského vnútra. Skryté túžby, potlačené inštinkty a nevypovedané pocity. Pod rúškom tmy sa všetko postupne prebíja napovrch. Vstúpte a nechajte sa uniesť.
David Valčucha a Michal Hradecký duo: V rámci tanečného večera sa predstavia i výhercovia viacerých prestížnych zahraničných súťaží v same sex dancing, kategórii muž-muž, Milan a David. Horúcim latinskoamerickým tancom sa venujú už vyše 15 rokov a okrem vystúpení po celom svete majú za sebou aj účasť v semifinále televíznej šou Československo má Talent.
CreDance: Táto tanečná formácia sa venuje netradičnému multisexuálnemu etno-punk-jazz-freestajla tancu, v duchu hesla „Čím vtipnejšie, tým vtipnejšie“. V rámci tanečného večera Dúhového PRIDE sa predstavia s krátkou tanečnou paródiou GAYSP vol. 2.
7.6. (št), 18.00 Literárny klub: POVIEDKA 2012 Asseco solutions literatúra (vstup je voľný / bar)
Slávnostné vyhlásenie 16. ročníka tradičnej literárnej súťaže o najlepšiu poviedku roka.
https://www.facebook.com/literarnyklub.sk
7.6. (št), 18.30 Dúhový Pride: Daddy and Papa (USA, 2002) kino, diskusia (3 € na mieste / sála)
Daddy and Papa, réžia: Johnny Symons, USA, 56 min., slovenské titulky. Daddy and Papa prináša humor a ľudskosť do skúmania meniacej sa tváre tradičnej rodiny. Tvorca príbehu, a zároveň režisér Johnny Symons predstavuje štyri gejské domácnosti, vrátane tej svojej. Dokument ilustruje potrebu detí mať milujúcich rodičov, bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu. Budeme mať možnosť pozrieť sa zblízka na výzvy, ktoré skúsenosť LGBT rodičovstva obnáša. Diskusia na tému Keď má Ema dve mamy – Ako je to na Slovensku? Existujú u nás LGBT rodiny? Aké sú problémy LGBT rodičov a ich detí z pohľadu právnej úpravy a psychologického hľadiska? Diskutujú právnička Paula Babicová, psychologička Hana Smitková a politik Martin Poliačik. Diskusia je realizovaná v spolupráci s ELSA (European Law Students Assotiation). Moderuje Kristína Klenová.
8.6. (pi), 15.00 Dúhový Pride: Vyrob si svoj transparent na Pride workshop (vstup je voľný / sála)
Chceš povedať svetu niečo veľké? Máš dôležitý odkaz, s ktorým chceš hrdo kráčať v sprievode, ale nechceš alebo nemôžeš si transparent s jeho znením vyrábať doma sám/-a? Prídi si v predvečer PRIDE vyrobiť vlastný transparent spolu s nami! Materiál zabezpečuje organizačný tím Dúhového PRIDE 2012.
8.6. (pi), 17.00 Dúhový Pride: Update kultového oblečenia workshop (vstup je voľný / sála)
V duchu hesla „Sám/-a si to urobíš najlepšie“ príď na kreatívny workshop a prines si so sebou obľúbený kultový kúsok oblečenia. Taký, ktorý mal skončiť na smetisku dejín,no možno ešte lapí druhý trendy dych. Všetko, čím by si ho chcel/-a skrášliť (krajky, nášivky, korálky, bavlnky, látky, staré handry) sa bude hodiť. Pár kúskov, ktorými môžeš vyzdobiť svoje zvršky nájdeš aj priamo na mieste. Vyzbrojeného/-nú dobrou náladou a odvážnymi nápadmi ťa očakávame a tešíme sa na prvé kroky tvojich šikovných rúk i smelé, vetrom ošľahané, skúsenosti veterána. Čaká ťa zábava, noví i starí priatelia a relax. Odnes si v sebe aj na sebe peknú spomienku na Pride 2012.
8.6. (pi) 19.00 Dúhový Pride: Powercouple Peter Bebjak + Andrej Dúbravský diskusia (1 € na mieste / sála)
Sú powercouple na Slovensku ako Beyonce a Jay-Z, Bianca and Maggie alebo Brangelina (Angelina Jolie, Brad Pitt)? Aké to je, keď obaja partneri pracujú v kreatívnej oblasti a ich vzťah vyústi aj do spoločného umeleckého projektu? Rozprávanie o natáčaní filmu Anjeli (2011) a hororu ZLO (2012), alebo aj o tom, ako sa nevšedne zoznámili, vám porozprávajú vizuálny umelec, študent VŠVU a občasný herec Andrej Dúbravský a producent, režisér, herec Peter Bebjak. Rozprávanie doplnia unplugged pesničky Svetlanny Dee. 
8.6. (pi), 20.30 Dúhový Pride: Tereza z Davle + Maty Dio výstava (vstup je voľný / galéria)
Výstava fotografií Terezy z Davle a obrazov slovenského maliara Maty Dio. Tereza z Davle sa fotografovaniu venuje od roku 1996. Zameriava se na figurálnu fotografiu prevažne čiernobieleho portrétu a aktu. Fotografie robí klasickou cestou. Pri prevažne volnej tvorbe používa prístroje Pentax a Canon. Všetky fotografie si zväčšuje sama. Maty Dio je avantgardný transrodový umelec, žijúcí v Českom Krumlove. Malovať so slovami je pre neho rovnaké ako dýchať. Jednotlivé fotky a obrazy je možné si zakúpiť počas celého Týždňa sprievodných podujatí.

8.6. (pi), 21.00 Radko Obratko + Iwan party (1 € na mieste / bar)
Voľné zoskupenie DJs, alebo ako oni radi o sebe tvrdia SELECTOROV, ktorí vyšli z dnes už legendárdneho bratislavského podniku DeŽmar/diera/tamdole. Po jeho pochovaní pre neustále nutkanie tvoriť a pre nich osobne veľmi prekvapujúci tlak zo strany fanúšikov sa nekontrolovane rozhodli pokračovať sami nevediac v čom, ale cítiac odozvu na ich veľmi osobitý hudobný performance. Veľa umelcov sa hľadá a hľadá aj svoj samotný štýl produkcie. Tento problém sa u selectorov Zdiery corporation vyriešil hneď na začiatku, keď sa k riešeniu tohoto problemu postavili chrbtom a nechali sa ovplyvniť všetkým čo im do uši šlo a z uší vyšlo. A aj preto je každy jeden z nich špecifický. Fanúšikovia si ich však potrebovali zaškatuľkovať a sami popisujú zdierakov ako nekontrolovaný divno-mix drum’n’bassu, jazzu, elektroniky, hip hopu, metálu, reklám na ženské vložky, cirkusu, country, punku, cigánskej party, inteligentného popu a rocku. Takže pokiaľ mávate v zadnej časti tela nutkanie zažiť riadny kultúrny výprask tak ste určite vhodný kandidát na zdiery corporation parties. https://www.facebook.com/events/302397009847211/
9.6. (so), 20.00 Dúhový Pride: Afterparty + koncert, party (6 € predpredaj kcdunaj.sk, 8 € na mieste / sála)
Vanda, Bruno Benetton Free Band, Miss Angelika, Tibor Holoda, Michael Szatmary, B-Complex
10.6. (ne), 18.00 iHRYsko v Dunaji spoločenské hry (dobrovoľné vstupné / bar)
Večer spoločenských hier. Poradíme, vysvetlíme a naučíme. Príďte sa zahrať a zabaviť!

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET