Čo vás čaká v KC Dunaj tento týždeň?

Program v skratke na tento týždeň: Jerguš Oravec Trio, FilmBar Nostalgia, Fascinujúci svet mimoriadnych videoklipov, Literárny klub, Tanečný dom, Wilsonic Club s Distalom, Burza kníh, Čokovoko, iHRYsko a premiatenie filmu Story of Ani Niii Shobo.

Bar máme otvorený každý deň od 16.00, k dispozícii je free wifi ako aj krásny výhľad z terasy. Pohodlne sa môžete uvelebiť na Tuli vakoch. Na 4. poschodí je otvorený design shop ´Slávica´, kde nájdete kopec čerstvých dizajnérskych vecičiek.

21.5. (po), 20.00 Jerguš Oravec Trio koncert (4 € na mieste / sála)
Blues-rockové trio je objavom roka rádia Devín a relácie bluesnenie. Na svojom koncerte v KC Dunaj pokrstí svoje live DVD from Blue note. DVD 3JO „STILL LEARNING“ pokrstí Erich „Boboš“ Procházka.

22.5. (ut), 18.00 FilmBar Nostalgia: Lurdy/Lourdes (Rak./Fr./Nem., 2009) kino (2 € na mieste / sála)
Krutá rozprávka s nádychom čiernej komédie, ocenená Cenou kritiky na MFF Benátky 2009. Christine (Sylvie Testud) je takmer celý svoj život pripútaná na invalidný vozík. Keďže sa cíti byť sama, vyberie sa na výlet do Lúrd, pre pútnikov ikonického miesta zázrakov a nádeje v Pyrenejskom pohorí. Jedného rána sa prebudí zdanlivo vyliečená… Režisér: Jessica Hausner, rok výroby: 2009, začiatok mimoriadne už o 18.00 hod., 96 min., fr.-angl.-nem.-tal. verzia, titulky, MN

23.5. (st), 20.00 Fascinujúci svet mimoriadnych videoklipov kino (3 € na mieste / sála)
Poznáte tie zimomriavky z úžasnej symbiózy hudby a obrazu? Keď médium vytvára dokonalý pocit naplnenia. Pre príbehový videoklip je špecifické určité napätie vo vzťahu hudobnej a obrazovej zložky, ktoré výstižným spôsobom formuloval Joseph Vogel: „Hudba má oberať obraz o zvuk, zatiaľ čo vnímaný zvuk je vlastne bez obrazu. Princíp videoklipu, teda počúvanie hudby a vnímanie obrazu vyviera z akejsi fundamentálnej negácie sveta. To, čo vidím, nie je to, čo počujem. To, čo počujem, nezodpovedá obrazu. Takže tam žiadny svet nie je. Pretože ak nepočujem to, čo vidím, nemôžem rozoznávať veci. Vidím a počujem rozličné veci.“ Nerozumiete? Nevadí. Máte radi výnimočnú hudbu a jej mimoriadne filmové obrazy? Tak určite nezabudnite na večer najlepších videoklipov so šéfredaktorom portálu kinema.sk Petrom Konečným.

24.5. (št), 18.00 Literárny klub: Psí víno + Štengl + Buddeus + Zajac literatúra (vstup je voľný / bar)
Prezentácia českého časopisu pre súčasnú poéziu Psí víno a vydavateľstvo Petr Štengl. Autorské čítanie českých básnikov Ondřeja Buddeusa, Petra Štengla a Ondřeja Zajaca moderuje Vlado Šimek.

24.5. (št), 20.00 Tanečný Dom: Tance Rómov z Komárna a kostelecké čardáše tanec (3,5 € na mieste / sála)
Tanečný dom vedú profesionálni taneční majstri: Attila Oláh, Fero Morong a Anikó Lépesová. Vokálno-rytmický doprovod: A. Kováčová, F. Varga, V. Takáčová a I. Madocsai. Hrá: ľ. h. Miša Pagača. Výučba tradičných a etnických tancov.

25.5. (pi), 21.00 Wilsonic club: Distal (USA) party (8 € predpredaj, 10 € na mieste / sála)
Májový Wilsonic club bude hostiť amerického producenta menom Distal. Zabudnite na žánrové klišé, rovnaký rytmus aj BPM. Distal sa riadi výhradne svojim zvukovým vkusom. Čakajte pestrosť nálad a inšpirácií z techna, jungle ale aj hardcore, ktoré Distal príde prezentova

26.5. (so), 11.00→17.00 Burza kníh burza (vstup je voľný / sála+bar)
Literárny blog Draksavracia.sk organizuje 26. mája druhú burzu kníh v KC Dunaj. Predávať môžete knihy, časopisy, cd-čká, dvd-čká, videokazety, MC kazety, platne, plagáty, pohľadnice… Prísť kupovať a predávať môže každý. Stačí si len priniesť zo sebou veci na predaj a plachtu (bedničku, krabicu) na vystavenie svojich vecí. Prineste si hlavne zaujímavé, netradičné knihy, časopisy, kazety, dvd-čka… Ak budete mať len zopár vecí na predaj, napíšte si k nim cenu a odovzdajte ich na zberné predajné miesta, kde vám ich budú po celý čas predávať usporiadatelia. Ak sa chystáte predávať, vyplňte nám nezáväzne tento dotazník. O hudbu sa bude starať Starttracker so svojim výberom.

26.5. (so), 20.00 Čokovoko (CZ) koncert (8 € na mieste, 6 € predpredaj orepole.sk / sála)
Je mi šest, bachratá úča a domácí úkol * Vyjevená jsu ze všeho vùkol * Je mi osm, miluju Kasálka co má blond vlasy * On ale miluje Hlobilovou asi * Je mi třicet, prodávám v okénku pizzu * Spím se šéfem, snad mì veme v létì na Ibizu * Furt jsem v tom oknu, když prší moknu * Snad seženu nìjakou lepší hoknu * Je mi čtyřicet pìt, syn Vladimír odchází z domu * A mì berou dìlohu ještì k tomu * Umřeli mi rodiče * Komunisti ztratili dva voliče * Do piče * V šedesáti už moje pleť není co bývala * I moje chùze je dost pomalá * V domovì dùchodcù poslouchám včelky * A strkám si hovno do kabelky

27.5. (ne), 18.00 iHRYsko v Dunaji spoločenské hry (dobrovoľné vstupné / bar)
Večer spoločenských hier. Poradíme, vysvetlíme a naučíme. Príďte sa zahrať a zabaviť!

27.5. (ne), 19.00 Story of Ani Nii Shobo kino (dobrovoľné vstupné / sála)
Dokument gitaristu skupiny Para Johnnyho o kultúrnom dedičstve indiánov a medicínskom centre v amazonskom pralese. Príbeh stretu 2 svetov ovinutý liečivou silou tajomnej liány s molekulou duše.

Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET